Навчальна практика першокурсників факультету інформаційних технологій: нові знання та практичні навички, спільні проєкти

June 27, 2024

Робоча атмосфера, застосування сучасних цифрових інструментів на практиці, надає майбутнім фахівцям з інформаційних технологій впевненості у своїх силах.

Студенти 1 курсу спеціальностей «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека», «Інформаційні системи та технології» та освітньої програми «Економічна кібернетика» цьогоріч під час навчальної практики знайомились протягом трьох тижнів з різними напрямами інформаційних технологій.

На початку навчальної практики студенти продовжили вивчення Microsoft Excel, а саме опанували процес автоматизації рутинних завдань за допомогою макросів Excel і Excel VBA.

Також враховуючи динаміку змін в сфері ІТ та потреби з боку замовників, ІТ-фахівцеві необхідно вміти швидко мінімізувати ризики та адаптуватися до мінливих ситуацій, що виникають під час їх роботи. Саме тому, наступні тижні навчальної практики передбачали роботу над спільними проєктами та використання різних інструментів на основі штучного інтелекту. Студенти різних спеціальностей об'єднувались у команди, організовували середовище для співпраці, у якому планували виконання проєкту, організовували онлайн-зустрічі, розподіляли завдання між учасниками та колективно працювали над виконанням поставлених завдань.

Студенти працюючи в командах аналізували сучасні рішення на основі ШІ, які допоможуть, добирали та тестували їх, які надалі могли б допомогти у побудові власної ІТ-кар'єри за обраною посадою: від підготовки до співбесіди до виконання професійних завдань в майбутньому.

Отож, якісна підготовка майбутнього фахівця в процесі проходження навчальної практик студентів сприяє їх професійному розвитку, вдосконаленню практичних навичок, розвиває їх вміння працювати в команді, що сьогодні є вимогою сьогодення, в першу чергу роботодавців.
 

Тетяна Волошина, Валентина Корольчук,
Таїсія Саяпіна, Костянтин Рогоза,
керівники навчальної практики

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook