Групова динаміка і комунікації: підводимо підсумки

June 14, 2024

Традиційно навчання цієї дисципліни студентами, що опановують освітні програми 121 «Інженерія програмного забезпечення» та 122 «Інформаційні системи і технології», завершується представленням результатів виконання командних навчальних проєктів.

В цьому році наші першокурсники виконували навчальні проєкти у співпраці з компанією EdPro (https://edpro.ua/) – провідним українським виробником обладнання для освіти, програмного забезпечення та електронних підручників. Відповідно і загальна тематика – це створення цифрових освітніх ресурсів. А тему проєкту кожна команда обирала самостійно.

Як результат: креативні теми, креативні студенти, креативні презентації.

 

 

 

У процесі реалізації проєктів команди подолали труднощі планування, розподілу обов’язків, опанування нових технології, групової взаємодії та комунікації.
А комунікація була як внутрішня, так і зовнішня – представники компанії EdPro Дмитро Галько та Вікторія Косик надавали консультації у процесі виконання та виступали в ролі експертів при оцінюванні проєктів.

Як зазначає у блозі компанії (https://edpro.ua/blog/majbutni-it-fachivci-doslidili-mozabook) Дмитро Галько: «Студенти НУБіП України, а саме факультету інформаційних технологій швидко пройшли базове навчання та опанували курс з дистанційної освіти. Це уже для нас було викликом розглядати запитання студентів щодо можливості інтеграції тих чи інших зовнішніх ресурсів у систему. Оскільки ця співпраця для нас була пілотна та не зовсім профільна, ми не очікували багато тематичних проєктів саме в галузі освіти, проте були приємно здивовані, як оригінальністю, так і підходом до якості виконання проєктів студентами».

Більше того, були відібрані проєкти, які компанія планує реально впроваджувати в освітній процес шкіл України. Один з таких проєктів – Створення альбомів цифрових спогадів (http://surl.li/ujftn) від студентів спеціальності 126 «Інформаційні системи і технології».

А чого варте відео чарівних представниць цієї команди Кіри Афанасьєвої та Анни Паламарчук (https://www.youtube.com/watch?v=1MK8DX_PVpM)!

Отже, роботи студентів переконливо свідчать, що немає нічого неможливого для мотивованих, креативних та відповідальних.

Дякую студентам за ставлення, роботу та неформальне спілкування; представникам компанії EdPro – за підтримку та співпрацю; ЗСУ – за можливість навчатись на набувати досвід!

 

Олена Кузьмінська,
викладачка дисципліни «Групова динаміка і комунікації»,
професорка кафедри інформаційних систем і технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook