Старт навчальних та виробничих практик на факультеті ІТ з інструктажу з охорони праці

June 11, 2024

10 червня на факультеті інформаційних технологій відповідно до графіка проведення практик студентів та наказів ректора розпочалися навчальні практики для студентів 1-2 курсів та виробничі практики для 3 курсів ОС «Бакалавр» та 1 р.н. ОС «Магістр»
Обов'язковою складовою практичного навчання є інструктаж з охорони праці. З метою формування безпечних умов проведення практичного навчання студентів бакалаврату i магістратури НУБІП України на факультеті були проведені такі заходи.
Зі вступним словом до студентів звернулась заступник декана факультету з навчальної роботи Наталія Клименко, яка наголосила на важливості дотримання кожним учасником освітнього процесу, як студентами так і керівниками практик, правил як особистої безпеки так і на робочому місці в такий непростий для країни час.

Тамара Білько доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві провела інструктаж з охорони праці.

Питання поводження на дорозі при переїзді на практику, обладнання робочих місць, режиму праці і відпочинку, мікроклімату у приміщенні активно обговорювалася в рамках інструктажу.

Також акцентовано увагу студентів на ергономічних показниках та дотриманні електричної техніки безпеки, надані алгоритми поведінки під час пожеж.

Під час інструктажу детально обговорювали питання поводження з вибухонебезпечними предметами та речовинами, що призводять до самозаймання. Особливу увагу було акцентовано на небезпеці, яка виникає у зв’язку з військовими діями на території нашої держави, а також правилах поведінки в таких ситуаціях. Ключовим моментом зустрічі став інструктаж з охорони праці, та правил поведінки на підприємствах та під час повітряної тривоги та в умовах мінної небезпеки.

У рамках інструктажу студентам надані правила першої домедичної допомоги у надзвичайних ситуаціях, відбулося ознайомлення з засобами для надання домедичної підготовки.

За результатами проходження інструктажу студенти заповнили та надіслали на електронний курс лист-підтвердження, який засвідчує проведення відповідного інструктажу.

Понад 500 студентів були присутні на зустрічі, засвідчивши важливість заходу особливо в сучасних складних безпекових умовах. У форматі запитання-відповіді завершувалися зустрічі.
Адміністрація факультету, студенти і керівники навчальних та виробничих практик вдячні за фаховість спікера та цікаві матеріали.

 

Наталія Клименко,
заступник декана факультету з навчальної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook