Навчальна практика з Ветеринарної екології студентів факультету ветеринарної медицини першого курсу НУБіП України: вражаючий старт у спеціальність

June 10, 2024

Навчальна практика першого курсу в Національному університеті біоресурсів і природокористування України розпочалася з предмету "Екологія". Особливо цікавою та насиченою виявилася практика для третьої групи, яка вже з перших днів захопила студентів новими знаннями та враженнями від практики.
День перший: ботанічний сад НУБіП України. Перший день нашої практики ми провели заняття в ботанічному саду НУБіП України. Прогулянка садом дозволила нам ознайомитися з різноманітною рослинністю. Особливо нас вразила велика різноманітність соснових дерев та колекція дубів, що підкреслюють красу та величність цього місця. Значну увагу привернув і трав'яний ярус, який був представлений у всій своїй розмаїтності. Цей день закріпив наші теоретичні знання з дисципліни екологія у ветеринарній медицині.

День другий: парк ВДНГ та притулок для тварин: наступного дня ми відвідали парк ВДНГ, де мали змогу насолодитися прогулянкою біля озера. Після цього наш шлях проліг до притулку для тварин. Там нам провели екскурсію, під час якої ми змогли контактувати з безпритульними тваринами. Це додало позитивних емоцій до нашого практичного дня.

День третій: лекція з паразитології: третій день був присвячений теоретичним знанням. Лекція з паразитології розкрила нам важливість профілактики захворювань у тварин, особливо від паразитів спільних для тварин і людей. Лекторка доступно пояснила, як правильно здійснювати догляд за тваринами, щоб уникнути небезпечних інфекцій, що повязане з професійною біобезпекою. Ця лекція стала важливим доповненням до наших практичних знань і підкреслила значення отриманих знань у догляді за тваринами.

День четвертий: Голосіївський ліс та пасіка кафедри бджільництва ім. В.А. Нестерводського. Четвертий день ми провели у Голосіївському лісі, але перед тим відвідали наш корпус №12, де визначили рослинність: тут переважають червона конюшина та кульбаба. Прогулянка лісом дала нам змогу насолодитися природою та побачити багато цікавих рослин у їх природному середовищі. Після цього ми завітали на пасіку, де нам провели екскурсію. Ми дізналися про важливість бджіл у природі та їхню роль у запиленні рослин. Цей день був не лише освітнім, але й дуже захоплюючим.

Підсумовуючи, можна сказати, що наша практика у НУБіП проходить весело та продуктивно. Ми отримали багато нових знань, навичок та незабутніх вражень. Кожен день був наповнений новими відкриттями та приємними моментами, що робить наше навчання в НУБіП надзвичайно цікавим та корисним. Ми дуже вдячні викладачам - Соломону Вʼячеславу Віталійовичу та Косʼянчук Ніні Іванівні за їх наставництво та обʼєм знань, який ми отримали за цей тиждень завдяки ним.

 

 

Матеріали підготували студенти факультету ветеринарної медицини ФВМ 1 курсу 3 групи Вікторія ВДОВИЧЕНКО, Вікторія БАШИНСЬКА, Гнатів АНАСТАСІЯ, Анна ОСОБЛИВЕЦЬ
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook