Гостьова лекція від стейкхолдерів для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю «Менеджмент» освітньо-професійна програма «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»

April 18, 2024

Гостьова лекція від стейкхолдерів: засновник консалтингової компанії AgroChart Sarl (Швейцарія)

Традиційною є співпраця кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності з партнерами – стейкхолдерами, які залучені до усіх етапів підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент» освітньо-професійна програма «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності». Доброю традицією є проведення відкритих лекцій від роботодавців. У рамках вивчення дисциплін «Управління міжнародною комерційною діяльністю» залучено нашого стейколдера засновника, консультанта консалтингової компанії AgroChart Sarl (Швейцарія) Богдана Тимківа.
Темою лекції стали надзвичайно актуальні і цікаві питання сьогодення щодо міжнародних котирувань аграрної продукції із застосування статистичних даних. Адже в сучасних умовах аграріям необхідно мати максимум інструментів підтримки, в тому числі й швидкий доступ до актуальної інформації. Богдан Тимків презентував переваги використанню статистичної інформації, зокрема детально розповів про особливості використання бази даних https://fas.usda.gov.

Лектор відмітив, що завдяки статистичним даним можна відстежувати світові ціни на основні види сільськогосподарської продукції: перевіряти міжнародні ціни у портах західних та східних країн, Латинської Америки та України, а також на міжнародних біржах. Графіки цін будуються як за місяць, так і за всю історію спостережень.

 

Глобалізація та посилення інтернаціоналізації міжнародної економіки призводить до підвищення ролі зовнішньоекономічної діяльності в розвитку країн. Зовнішньоекономічні зв’язки та міжнародна економічна діяльність в цілому відіграють важливу роль, внаслідок чого збільшується роль міжнародної економічної статистики та статистичних методів аналізу міжнародної економічної діяльності. Богдан Тимків звернув увагу на особливості статистичних баз Інституту досліджень продовольчої та аграрної політики FAPRI та Barchart.

 

В кінці лекції бажаючі задали питання гостю. Потому Богдан Тимків до співпраці і зазначив, що презентований матеріал буде корисним студентам для збору матеріалів до курсових та дипломних робіт.

Дякуємо Богдану Тимківу за результативну зустріч та бажаємо йому успіхів, а нам усім – миру!

Гарант ОПП
«Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»
Лариса ДІБРОВА


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook