Науковий гурток «Інноваційні технології в харчовій промисловості»


План – графік роботи наукового гуртка 2016-2017

Науковий гурток «Інноваційні технології в харчовій промисловості» працює на кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК з 2016 р. Метою роботи гуртка є ознайомлення студентів з новітніми технологіями та обладнанням для переробки с.-г. сировини та сучасними заходами з ресурсо- та енергозбереження на підприємствах АПК. Членами гуртка є студенти-бакалаври старших курсів, засідання гуртка відбувається 12-15 раз на рік згідно плану роботи.

Основними темами засідань є:

  • Застосування електромагнітних полів надвисокої частоти в типових процесах переробних виробництв
  • Застосування нанотехнологій в переробних виробництвах
  • Інноваційні технології виробництва дизельного біопалива
  • Обладнання та технології виготовлення паливних гранул та брикетів з рослинної сировини
  • Енергозбереження в харчовій промисловості.
  • Використання сучасних теплоізоляційних матеріалі.


Члени гуртка приймають участь у роботі міжнародних науково-практичних конференцій. Зокрема у VІ міжнародній науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», що проводилась 28-29 квітня 2016 р, з доповідями виступили студенти 4-го курсу Грисюк Н.І. та Шейнич І.О.


Фахівці кафедри із задоволенням знайомлять студентів з власним науковим доробком, заохочують їх до наукової творчості та співпраці.

Керівник гуртка,

старший викладач кафедри процесів і

обладнання переробки продукції АПК,

канд.техн.наук Бурова Зінаїда Андріївна


ПЕРГЛЯД ПРЕЗЕНТАЦІЇ