Навчальна практика майбутніх лікарів ветеринарної медицини у ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В.Музиченка»

May 25, 2024
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Якісна практична підготовка майбутніх лікарів ветеринарної медицини – запорука не тільки їх успішної кар’єри, але і збереження здоров’я та добробуту майбутніх пацієнтів: сільськогосподарських та дрібних домашніх тварин. Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин створила і, упродовж багатьох десятиліть, удосконалює унікальну програму навчальної практики для 4 курсу з біотехнології відтворення тварин. У період з 20 по 24 травня 2024 року таку практику проходили студенти 2, 8 та 12 груп на молочній фермі ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В.Музиченка» під керівництвом асистентів кафедри Максима Саліженка, Івана Чеверди та доцента Віктора Лакатоша. Кожен день навчальної практики розпочинався о 8-00 у ветеринарній клініці НДГ, де студенти вдосконалювали практичні навички з різноманітних питань біотехнології відтворення тварин. Чи не найважливішим елементом успішного відтворення є своєчасне і правильне виявлення самиць в охоті та їх штучне осіменіння. Після демонстрації асистентом кафедри М.Саліженком необхідних для цього методів, - студенти виконували їх самостійно.

 

Роботі з плідниками, отриманню від них сперми навчав студентів асистент кафедри І. Чеверда. Така робота потребує особливої уважності, акуратності і дотримання правил безпечної роботи з тваринами.

Визначення візуальної та мікроскопічної оцінки отриманих від бугаїв еякулятів, вивчення впливу на сперматозоїдів факторів довкілля, та ін. студенти проводили у лабораторії клініки під керівництвом доц. В. Лакатоша.

Для багатьох ця практика стала ще одним кроком до глибшого розуміння поведінки та життя тварин. Цей процес «зближення» продовжувався і під час короткого відпочинку між виконанням завдань.

Програму виконано, залік складено, на часі повернення в університет!

     Доц. В.Лакатош 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook