Участь у міжнародній конференції у Латвійському університеті наук про життя і технологій

May 18, 2024
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

16 травня 2024 р. у Латвійському університеті наук про життя і технологій (м. Єлгава, Латвія) відбулася 25 Міжнародна наукова конференція  «Еconomic science for rural development 2024» у якій взяли участь науково-педагогічні працівники факультету аграрного менеджменту НУБіП України д.е.н., професор кафедри адміністративного менеджменту та  зовнішньоекономічної діяльності Віра Бутенко, к.е.н., доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Альона Тюріна, к.е.н., доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності  Олександр Файчук.

 

З привітанням та побажанням плідної роботи звернулася до учасників конференції декан економічного факультету  Andra Zvirbule.

Науковці доповідали про  результати своїх досліджень на актуальні теми. Sandija Zeverte-Rivza презентувала доповідь на тему «Тhe development of the bioeconomy concept in Uzbekistan in terms of policy implementation», де наголосила на питаннях  розвитку біоекономіки як в Узбекистані, так і в інших країнах.

Доповідь   Aldona Zawojska на тему «EU-UKRAINE AGRICULTURAL TRADE RELATIONS DURING THE 2022 WAR CRISIS» викликала велику дискусію, оскільки ситуація українського експорту сільськогосподарської продукції є досить неоднозначною.  

Oksana Zabko виступила з доповіддю на тему «Contribution of displaced ukrainians to addressing labour shortages in Latvia» у якій зробила аналіз працевлаштування українців у Латвії та запропонувала удосконалити урядове регулювання цього питання. 

Alina Danilowska презентувала дослідження стосовно динаміки цін на землі  сільськогосподарського призначення в Польщі та інших країнах Європейського Союзу.

Важливим вектором розвитку країн Європейського Союзу є сталий розвиток, якому була присвячена доповідь Vilma Kazlauskiene, Irena Klimaviciene, Karolina Kukcinaviciute на тему «The research of the sustainability reporting: the case of Lithuanian public colleges». 

 Олександр Файчук у своєму виступі зробив порівняльний аналіз викидів парникових газів та економічної продуктивності сільськогосподарського землекористування в Україні та країнах-членах ЄС.

Альона Тюріна у доповіді на тему  «Social Responsibility and Modern Business: case of Ukraine» представила аналіз соціальної відповідальності сучасного бізнесу в Україні та зосередилася детальніше на розвитку соціальної відповідальності в агробізнесі.


Учасники конференції з України брали активну участь в наукових дискусіях, обговорювали в результати своїх наукових досліджень з іноземними колегами.


Оскільки конференція відбувалася у день української вишиванки, то всі представники української делегації також долучилися до цього свята.

Після завершення конференції ректор Латвійського університету наук про життя і технологій Irina Pilvere провела екскурсію для представників з України по головному корпусу, який має давню історію та є справжнім історичним замком, у якому зараз навчаються студенти.




Науковці факультету аграрного менеджменту раді новим знайомствам, можливості обмінятися досвідом та майбутній науковій співпраці з колегами.

Віра Бутенко, професор 

кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД

 


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook