Конференція – це місце вивлення, сприяння розвитку, стимулювання творчого самовдосконалення та активізації науково-дослідної роботи студентської молоді

20 May 2024, 11:24

   Здобувачі вищої освіти факультету ветеринарної медицини, представники студентських наукових гуртків «Ветеринарна вірусологія» Ничипорук Софія (4 курс) та «Ветеринарна мікробіологія» Хрустальова Софія у (2 курс) у супроводі наукових керівників професора   Радзиховського М.Л. та доцентки Дишкант О.В. кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології, з 16 по 17 травня прийняли участь у студентській конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнології імені С.З. Гжицького» присвяченій 240-річчю започаткування викладання ветеринарної медицини у Львові.

   16-17 травня до Дня вишиванки, напередодні Дня науки відбулась цікава, пізнавальна конференція. Де студенти НУБіП змогли не лише представляти свій рідний університет та поділитися своїми напрацюваннями й досягненнями на науковій ниві, а й відчути колорит гостинного Львову і традиції ЛНУВМтаБТ імені С.З. Гжицького, які були представлені під час святкування та проведення даного заходу.

   На студентській конференції працювало три секції, що дало можливість розглянути окремі проблеми у більш тісному колі. Доповіді Софії Ничипорук та Софії Хрустальової були представлені на секції інфекційні, інвазійні хвороби тварин та морфологія, де очно було висвітлено понад 30 студентських виступів з представленням своїх наукових робіт. Слід зазначити, що доповідь Ничипорук Софії на тему: «Моніторинг ентеритів вірусної етіології у собак» було відзначено кращою на даній секції.

   Якщо до науки долучається молодь, це свідчить про те, що наука теж є молодою і вічною. Під час такої конференції ми вкотре переконались, що український народ незламний, і в такий важкий час може поєднувати радість зі смутком і борючись із труднощами ніколи не здається й живе заради кращого майбутнього, і так само студентство сьогодні має вистояти задля того, щоб розвивати й надалі нашу незалежну державу.
   Конференція була проведена на високому рівні за що хочеться подякувати науково педагогічним працівникам і студентам ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького.

Керівники гуртків: "Ветеринарна вірусологія", проф. М. Радзиховський

"Ветеринарна мікробіологія", доц. О. Дишкант

 
 
 


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook