Факультет аграрного менеджменту поглиблює співпрацю за програмами мобільності та подвійних дипломів

May 13, 2024
Університет прикладних наук Ангальт, Німеччина

З 02 по 09 травня 2024 року відбувся візит декана факультету аграрного менеджменту Анатолія Остапчука та координатора міжнародних програм факультету аграрного менеджменту Олени Ковтун до Університету прикладних наук Ангальт, Німеччина. Цей візит є розширенням багатовекторної співпраці Національного університету біоресурсів і природокористування України та УПН Ангальт в напрямку навчання та розширення можливостей для студентів факультету аграрного менеджменту.

  

УПН Ангальт розміщується у трьох містах федеральної землі Саксонії-Ангальт - Бернбурзі, Дессау та Кетені, де проводяться інноваційні дослідження та викладання для 7800 студентів у розрізі 78 освітніх програм рівня бакалавра та магістра. Навчання забезпечується сімома факультетами університету.

Наскрізним питанням візиту було питання щодо можливостей навчання за моделлю паралельного навчання або програмами подвійних дипломів здобувачів, що вступили на нову освітню програму «Менеджмент міжнародного бізнесу», яка була започаткована факультетом аграрного менеджменту у 2023 р.

Розпочався візит з участі делегації НУБіП України в Інформаційному дні УПН Ангальт, що відбувається лише один раз щороку.

Під час проведення цього заходу, всі охочі можуть познайомитись з програмами навчання, аудиторіями, дослідницькими лабораторіями та проєктами, які активні в університеті.

Участь в Інформаційному дні УПН Ангальт надало можливість поспілкуватись з представниками програм, які є цікавими для розвитку співпраці факультету аграрного менеджменту. Безпосередньо з представниками проограм можна було ознайомитись з умовами вступу для іноземних студентів та форматом навчання.

  

Відбулись зустрічі з координатором програми МВА “International Trade” Ананд Джеякрішнан.

   

Під час зустрічі були присутня студентка економічного факультету Юлія Шохіна, яка виступила з презентацією щодо особливостей та формату навчання за програмою “International Trade”. Наразі Юлія є студенткою саме цієї програми.

Є цікавим те, що наразі за цією програмою навчаються 50 студентів, серед яких 49 здобувачів – це іноземці, і лише один є громадянином Німеччини. Це пов’язано з тим, що дана програма є програмою рівня МВА, вона пропонується англійською мовою і, на відміну від інших програм УПН Ангальт, передбачає платне навчання у розмірі 1500 євро/семестр.

Під часу візиту відбулись зустрічі з деканом факультету Єлєною Каштановою, яка є надійним та активним партнером НУБіП України і завдяки плідній співпраці з якою, факультет аграрного менеджменту має плеяду випускників, які наразі є співробітниками міжнародних компаній як в Україні, так і за кордоном.

Серед них варто згадати: Тетяну Лапу, Альону Корнійчук, Миколу Перехожука, Ольгу Данилюк, Максима Лисицю, Наталію Фурман, Вадима Плюшка та ін. Були обговорені можливості для ширшого залучення студентів факультету аграрного менеджменту на освітні програми факультету УПН Ангальт.

Окремо була проведена зустріч з керівником Ерасмус офісу Університету Ангальт Крістіаном Ліпольдом, який показав можливості кампусу в м.Десау, а також були обговорені необхідні вимоги для студентів, що подають свої аплікаційні форми для участі в конкурсі на стипендії Ерасмус для навчання в Університеті Ангальт та програми мобільності.

  

Під час візиту також відбулась зустріч з керівницею Міжнародного офісу пані Анне Беар. Пані Анне Беар також активно долучається до підтримки українців в особливо важкий період протистояння агресії північного сусіда.

 

Для нас було особливою гордістю те, що наразі у Міжнародному офісі працює дві випускниці факультету аграрного менеджменту – Тетяна Плюшко і Катерина Дем’яненко.

Також відбулись зустрічі з випускницею факультету аграрного менеджменту Аліною Гончарук, яка закінчує навчання в УПН Ангальт за програмою Master in Food and Agribusiness, та студенткою ОП «Маркетинг» Вікторією Кривцун, яка є нині студенткою програми “International Business”.

Продовженням візиту є заплановані на поточний тиждень онлайн зустрічі з керівником програми «International Business» Тімо Шрьодером та керівницею Міжнародного віддлу Анне Беар щодо розробки тактичних кроків по поглибленню ініціативи та синхронізації кроків по розвитку міжнародної співпраці між факультетом аграрного менеджменту та факультетами УПН Анхальт.

В заключні дні візиту делегації НУБіП відбулись зустрічі з д-ром Тарасом Гагалюком, д-ром Інною Левкович, д-ром Олександром Перехожуком, представниками Ляйбніц Інституту аграрного розвитку країн трансформаційноої економіки ІАМО (м.Галлє, Німеччина), щодо активностей в рамках проєкту AgriWork_UA, одним з партнерів якого є наш університет.

Олександр Лабенко,

директор ННЦ міжнародної діяльності

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook