Діагностика хвороб системи травлення у тварин: покращуємо практичні навички і зростаємо професійно

April 10, 2024

   Студенти третього курсу факультету ветеринарної медицини завершили вивчення модуля «Дослідження системи травлення у тварин» в курсі дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин». Це важливий крок у їхньому професійному розвитку, адже здоров'я тварин залежить від ефективної діагностики та лікування.

   Під час одного із занять студенти вивчили та відпрацювали методи дослідження ротової порожнини, глотки, стравоходу та передшлунків жуйних, опанували методики огляду та пальпації цих органів, а також навчилися встановлювати зівники для дослідження ротової порожнини. 
   Особлива увага була приділена загальному дослідженню передшлунків жуйних, оскільки це один з найважливіших етапів діагностики хвороб у великої рогатої худоби. Студенти навчились правильно визначати місце розташування передшлунків та виявляти захворювання, зокрема травматичний ретикулоперикардит, що є серйозною проблемою для худоби.
   Після завершення таких практичних занять студенти отримали не лише теоретичні знання, але й практичні навички, які допоможуть їм у ветеринарній практиці. Тепер майбутні фахівці  готові до викликів, які може поставити перед ними професійна діяльність та глибше розуміють важливість  знань, що отримують під час вивчення дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин».
 
 
 
Микола  Маринюк
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook