І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Земельне право; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право» у 2023/2024 навчальному році відбувся

12 April 2024, 14:45

  

Відповідно до листа державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 06.11.2023 р. № 21/08-1948 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади та Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023/2024 навчальному році», наказу ректора НУБіП України від 23.02.2024 р. № 144 «Про проведення І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023/2024 навчальному році» конкурсною комісією у складі завідувача кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука, д.ю.н., проф. Володимира Єрмоленка, професора кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука, д.ю.н., проф. Олени Гафурової та доцента кафедри аграрного, земельного та еколоігчного права ім. В.З. Янчука к.ю.н., доц. Тамари Новак 11.04.2024 р. було проведено захист наукових робіт зі спеціалізації «Земельне право; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право».

Роботи, подані на конкурс, відповідали всім встановленим вимогам та вирізнялись високим ступенем актуальності. А завдяки офлайн формату на захисті панувала атмосфера змагальності, доповіді учасників викликали жваву дискусію й цікаві питання як від членів конкурсної комісії, так і від інших учасників.

Конкурсанти дослідили такі важливі для сьогодення теми, як правове регулювання газо-, водо-, теплопостачання та будівництва автомобільних доріг на селі, правове регулювання державної підтримки фермерських господарств, правове регулювання виробництва та реалізації молока та ін.

Не обійшли увагою учасники конкурсу й болючих проблем, викликаних війною. Зокрема, були представлені роботи про правове регулювання: кредитування сільськогосподарських підприємств під час воєнного стану, виноградарства та виноробства під час війни, використання природних ресурсів у сільському господарстві України в умовах воєнного стану, діяльності особистих селянських господарств в умовах воєнного стану, забезпечення продовольчої безпеки в Україні в умовах воєнного стану. Досліджувалась в конкурсних роботах й проблематика адаптації українського агросектору до умов війни в частині правового регулювання ринку зерна, правового становища агрохолдингів. 

 

У підсумку  конкурсна комісія визначила переможців:

1 місце – Шмиголь Емма (студентка 4 курсу).

2 місце – Красносільська Іванна (студентка 4 курсу)

3 місце – Жарікова Анна (студентка 4 курсу)

 

Щиро вітаємо переможців! Дякуємо всім за участь та бажаємо подальших здобутків на науковій ниві!

Тамара Новак
доцент кафедри аграрного, земельного
 та екологічного права ім. В.З. Янчука

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook