Тиждень циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін у Бережанському фаховому коледжі

March 29, 2024

 Протягом 25-29 березня 2024 року в Бережанському фаховому коледжі проходив тиждень циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін.

Спільна мета запланованих заходів – поглибити знання, сприяти інтелектуальному і професійному розвитку здобувачів освіти, реалізувати їх творчий потенціал, створити умови для його розвитку.

Викладачі циклової комісії впродовж тижня організували та провели ряд пізнавальних, навчальних і виховних заходів.

1

Відкриття тижня циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін, присвячене 65-річчю заснування технікуму механізації сільського господарства, 10-річчю фахового коледжу та 126-річчю НУБІП України, розпочалось флешмобом спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

78

Куратор групи Е-11 Надія ОБЕРСЬКА провела виховну година на тему: «Дружня група – мрія кожного студента», метою якої було сформувати поняття про справжню дружбу, уміти правильно вибирати друзів, спілкуватись і товаришувати, вчити цінувати дружбу та друзів. Викладачка намагалася розвивати пам’ять, мовлення, творчі здібності; виховувати доброзичливість, бажання допомагати, почуття вдячності, чесності, щирості, толерантності. Справді, дружній колектив – мрія кожного. А для студентів це не просто мрія, а життєва необхідність: у підлітковому віці особистість тільки-но формується, тому потреба у спілкуванні і взаєморозумінні з однолітками відчувається гостро. Завдяки цій виховній годині студенти мали змогу дізнатись цікаві факти про своїх одногрупників та можливість представити кожен себе особисто.

18

1920

Під керівництвом викладачів предметників здобувачі освіти спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, провели студентську конференція на тему: «Альтернативні джерела енергії». Мета конференції полягала в обговоренні проблем та перспектив розвитку використання відновлюваних джерел енергії, електро- і біоенергетичних ресурсів, тепла землі і теплопостачання країни за рахунок енергії сонця, вітру, гідроенергетичних ресурсів, а також реалізації заходів для енергозбереження та енергоефективності.

1617

Викладачка циклової комісії Оксана ДУДАР провела брейн-ринг у групах Е-31 та Е-21Ск на тему: «Кмітливі електрики». На гру зібралися майбутні спеціалісти в галузі електротехнічних наук, щоб продемонструвати свої знання, кмітливість та розважливість при вирішенні різних завдань. Мета брейн-рингу перевірити студентів не лише на вміння застосовувати засвоєні теоретичні знання але й набути практичних навичок.

2425

Викладачка циклової комісії Надія ОБЕРСЬКА у групах Е-21, Е-11Ск провела майстер-клас «Виготовлення «незгасимого» ліхтарика». Проведений захід – це чудовий спосіб зробити навчання більш цікавим та надати студентам можливість розкрити свій потенціал.

6

45

З ініціативи  викладача циклової  комісії Петра Васильовича ЖОВНИЧА проведена гостьова лекція на тему: «Монтаж і експлуатація повітряних ліній електропередач» з групами Е-41, Е-31Ск, Е-31, Е-21Ск, Е-21, Е-11Ск. Лектором був директором ПП «ЗАХІДЕНЕРГОМОНТАЖ» Андрій ВІЦЕНТНИЙ. Він познайомив здобувачів освіти з сучасним будівництвом нових і реконструкцією існуючих об'єктів енергетичної галузі, що включають монтаж і установку опор ліній електропередач, комплектних трансформаторів, проєктні та пуско-налагоджувальні роботи. А також ноголосив, що компанія має великий досвід виконання електромонтажних робіт будь-якої складності та будь-яких обсягів. Завдяки високій кваліфікації співробітників, використання сучасної допоміжної техніки й устаткування і якісних матеріалів компанія гарантує тільки якісне виконання всіх видів робіт. У зв’язку з постійною розробкою нових видів електросилового обладнання, засобів автоматизації, комутаційної та захисної апаратури виникає необхідність у виконанні електромонтажних робіт з використанням найсучаснішого обладнання та матеріалів.  Дана лекція виявилась надзвичайно актуальною та потрібною для здобувачів освіти даної спеціальності.

1315

Викладачі Богдан БІЛИК та Надія ОБЕРСЬКА провели виїзне заняття з дисциплін «Автоматизація технологічних процесів і САК» та «Електропостачання с.г.» в ПАП «Агропродсервіс», с. Урмань. На занятті були розглянуті та опрацьовані такі теми: «Автоматизація мікроклімату в тваринницьких приміщеннях», «Автоматизація кормороздавання та напування тварин ВРХ», «Автоматизація гноєприбирання в тваринницьких приміщеннях», «Автоматизація доїння та первинної обробки молока», «Автоматизовані системи керування технологічними процесами та збору і обробки інформації», «Автоматизація електропостачання (автоматичне вмикання резерву), «Розподіл електричної електроенергії в виробничих приміщеннях», «Внутрішні електричні мережі».

14

Заступник керуючого молочно-товарною фермою Олег ДУДА продемонстрував роботу основних технологічних процесів, розповів про унікальність даного підприємства, з огляду на автоматизацію виробництва продукції, провів аналіз прибутковості та рентабельності виробництва м’ясної та молочної продукції, поділився планами на майбутнє.

Здобувачам освіти заняття дуже сподобалось, бо, по-перше, побували на реальному виробництві, де побачили, відчули і навіть попробували продукцію, а по-друге, на свіжому повітрі отримали безкоштовну зоотерапію, яка, на теперішній час, є незайвою, навіть корисною.

Загалом таке практичне заняття для студентів є чудовою мотивацією опанувати знання з фахових дисциплін,  отримати новий досвід для майбутнього навчання, вдосконалити практичні навички з спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

1112

У групах Е-41, Е-31Ск, Е-21, К-21, була проведена онлайн-лекція за участі доктора технічних наук, професора кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Національного університету біоресурсів і природокористування України Червінського Леоніда Степановича на тему: «Електромагнітні технології в рослинництві». На даній лекції студенти мали змогу побачити експериментальні установки, які використовуються для досліджень впливу зміни спектру оптичного випромінювання на зростання тепличних рослин, для обробки насіння в сильних електричних полях для підвищення посівних якостей та знезараження зернових при зберіганні і переробці, електротехнологічний комплекс для магнітної обробки сільськогосподарської продукції.

910

Викладач Богдан БІЛИК організував захід «Зустріч з цікавими людьми…». На цей раз ми побували в гостях у Любомира КУЗЯКА, керівника гуртка «Радіокеровані літаючі моделі» Центру дитячої та юнацької творчості у м. Бережани. Тема зустрічі: «Безпілотний літальний апарат, як бойова одиниця, дослідник та помічник». В умовах повномасштабного вторгнення з боку російського агресора, корисним та повчальним є оволодіння навиками керування безпілотними літальними апаратами (БПЛА). Пан Любомир ознайомив здобувачів освіти із областями застосування БПЛА, для вирішення широкого спектру цивільних та військових завдань: моніторинг, зйомка та картографування місцевості в наукових цілях, доставка пошти та інших вантажів, надання допомоги у надзвичайних ситуаціях, будівництві, енергетиці тощо. А також акцентував увагу, на тому, що основною перевагою БПЛА, в порівнянні з пілотними апаратами, є істотно менша вартість їх створення та експлуатація, а також важливим фактором є те, що оператор бойового БПЛА не ризикує своїм життям на відміну від пілота, наприклад, бойового літака.

Викладачі та студенти циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін з задоволенням провели час в спеціалізованій лабораторії для конструювання та випробування БПЛА, маючи можливість ознайомитись з видами та класами дронів, їх призначенням та будовою, а також потренуватись на тренажерах.

23

Викладач спеціальних електротехнічних дисциплін Богдан БІЛИК провів конкурс «Кращий за професією» зі студентами випускних груп Е-31СК та Е-41. Мета конкурсу: визначити з двох команд учасників, кращу команду у виконанні поставлених завдань, а також визначити серед учасників конкурсу здобувача освіти – «Кращого за професією».

ЖОВНИЧ Петро Петрович провів виїзне заняття в 7 Державній пожежно-рятувальній частині 2 ДПРЗ Головного Управління ДСНС України у Тернопільській області м. Бережани разом з провідним інспектором ВЗНС Тернопільського РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області Андрієм КУЗІВИМ на тему: «Первинні засоби пожежогасіння. Алгоритм дій під час пожежі» із групами ЕкО-21/11Ск. Під час воєнного стану в країні надзвичайно важливо бути обізнаним з причинами виникнення надзвичайних ситуацій та дотриманням правил пожежної безпеки. На думку рятувальників, такі лекції вкрай потрібні, оскільки учасники заходу здобули практичні навики користування вогнегасником і засвоїли алгоритм дій під час пожежі.

Отже, пріоритетним завданням циклової комісії є підготовка висококваліфікованих фахівців своєї справи. Головна мета роботи циклової комісії полягає у підвищенні успішності здобувачів освіти та поліпшенні якості фахової підготовки майбутніх спеціалістів, здатних працювати у нових реаліях сьогодення.

Дякуємо всім учасникам, які долучилися до організації та проведення заходів тижня циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін!

Дякуємо Збройним Силам України за щоденну боротьбу! За кожен новий ранок! За можливість навчатися!

Надія ОБЕРСЬКА,
голова циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook