Від теорії до практики: гостьова лекція про сучасні геодезичні прилади від випускника, аспіранта, фахівця!

March 18, 2024
Кафедра управління земельними ресурсами

У понеділок, 18 березня, у рамках вивчення курсу  «Геодезичні роботи в землеустрої» доцентом кафедри управління земельними ресурсами, к.е.н. Євгеном Бутенком було організовано гостьову лекцію для студентів 2 курсу. До проведення заняття був залучений аспірант факультету землевпорядкування, директор компанії «Геофікс» Олексій Куценко, який розповів про свій професійний шлях та лінійку сучасних геодезичних приладів. У ході заняття було розглянуто нові можливості, технології, точність та ефективність використання сучасних геодезичних приладів.
Необхідно зауважити, що Олексій  розпочав свій професійних шлях вивчаючи 193 спеціальність «Геодезія та землеустрій» на факультеті землевпорядкування НУБіП України.
 
 
Варто акцентувати увагу на деяких зразках спеціалізованого інженерного обладнання, а саме GNSSприймачMatrix II, який швидко калібрується та має функцію лазерного вимірювання координат точок. За допомогою даного приладу можна з легкістю виносити точки одним кліком, не проводячи зайвих рухів та додаткових переміщень.
 
 
Під час заняття студенти переглянули на відео особливості роботи із даним інструментом, від проведення зйомки до обробки результатів вимірювань.
 
 
Ще однією новинкою став сканер SLAMR100, який є багатофункціональним, оскільки за допомогою зміни камери можна легко проводити як кольоризацію точок хмари, так і сканування різноманітних територій та об’єктів. До приладу можливе встановлення РТК модулю, який дозволяє забезпечити привязку хмари точок до системи координат.
 
 
Його робота була проаналізована  на прикладі сканування будинку культурипошкодженого внаслідок збройної агресії московії.
Після завершення виступу Олексія Куценка, студенти активно долучились із питаннями та обговореннями. Студентів перш за все цікавило, чи можуть технології замінити інженера, які можливості надає сучасне геодезичне обладнання. Також студенти активно цікавились необхідними навиками для роботи із сучасними обладнанням, програмними засобами для обробки матеріалів знімання 2D, 3D та інших цифрових моделей місцевості, будівель чи споруд.
Після завершення виступу та обговорення студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» факультету землевпорядкування НУБіП України домовились про повторну зустріч під час літньої практики для отримання безпосередніх практичних навичок.
Колектив кафедри управління земельними ресурсами, студенти факультету землевпорядкування  щиро вдячні  директору «Геофікс» Олексію Куценку за вагомий внесок у підвищення якості підготовки землевпорядників у НУБіП України.
 
 
Григорій Колісник, доцент кафедри управління земельними ресурсами
Марина Чижевська,студентка факультету землевпорядкування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook