Відвідування студентського гуртожитку як складова виховної роботи наставника ввіреної групи

February 15, 2024

Студентський вік охоплює юнацький період та частину вже дорослого етапу становлення людини як особистості. Він характеризується найбільш сприятливими умовами для психологічного, соціального та інтелектуального розвитку. У цей час роль наставника ввіреної йому групи відіграє дуже важливу роль. Слід відмітити й те, що карантинні обмеження, зумовлені епідемією КОВІДу, російсько-українська війна, не можуть не впливати на світогляд сучасного студента, тому дружня підтримка наставника для студента є цінною та незамінною. З психологічної оцінки завдань виховання особистості студента добре відомо, що їх реалізація можлива лише за умови єдності трьох складових – навчання, розвитку і виховання. 

Доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, наставник 6 групи 6 курсу Ірина Деркач відвідала студентів ввіреної їй групи, які проживають у гуртожитку №6. На вже шостому році їх навчання на даний час у ньому проживає лише одна студентка, саме до якої і завітала куратор.

       

У ході дружньої розмови було обговорено чимало питань щодо проживання у грутожитку, результатів поточної виробничої практики, підготовки до ЄДКІ та перспектив на майбутнє після закінчення університету.

Ірина Михайлівна також відмітила на високому рівні загальний стан гуртожитку, у якому проживала в свій час у студентські роки. Його привабливий вигляд, відповідність санітарно-гігієнічним вимогам студентських кімнат та місць загального користування є заслугою, у першу чергу, самих студентів та адміністрації гуртожитку. На глибоке переконання наставника, позитивні зміни у покращенні умов проживання студентів у гуртожитку є очевидними і робота у цьому напрямку - триває!

Вадим Іщенко,

завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, доцент 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook