Марина Алексеєва: завдяки НУБіП України та Університету Гайзенхайм, я визначила ким я бачу себе в майбутньому

January 12, 2024
Факультет аграрного менеджменту

Моя історія почалась 3 роки тому, коли я була в 10 класі. Я потрапила на День відкритих дверей факультету аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України. Тоді мені одразу  захотілось вступити на спеціальність "Менеджмент", і через три роки так і сталось. В університеті я дізналася про програму "Erasmus+", яка дозволяє здобувати нові знання та навички в університетах, які є партнерськими, а також подорожувати і розширювати своє коло спілкування. Звичайно, я прагнула мати такий досвід. Коли я успішно закінчила 1 курс, то скористалась можливостями, які є на факультеті аграрного менеджменту, та взяла участь у конкурсному відборі. Я отримала стипендію на мобільність в рамках програми "Erasmus+"  до Університету Гайзенхайм на програму "International Wine Business".

 

Наразі я перебуваю в цьому університеті і хочу трохи розповісти про нього. Університет Гайзенхайм - це не просто університет, це цілий світ вина. Я вивчаю та дегустую вино, проникаю у сферу маркетингового менеджменту, досліджую, як просувати вино на міжнародному ринку. У мене є такі предмети, як "Evaluation of Wine" (Оцінка вина), "Wine and Baverage Marketing" (Маркетинг вина та беалкогольних напоїв), Sensory Evaluation (Сенсорна оцінка), Marketing Basics (Основи маркетингу),  "English Business Communication" (Англійська мова для ділового спілкування) та "German language" (Німецька мова). Найбільше мені подобaється Evaluation of Wine та Marketing Basics. Також в університеті часто проводять різні семінари та майстер класи. Крайнім з таких був майстер клас Каліфорнійських вин. Маю визнати, що була вражена від чудового смаку американського вина, хоча більшість з нас традиційно віддають перевагу європейським винам.

   

Окрім того, на цій програмі я зустріла чудових друзів з різних країн, таких як: Італія, Косово, Грузія, Вірменія, Франція, Греція. Загалом, людей зі справжніх "винних" країн.

 

 Вже зараз я розумію, що досвід навчання у Гайзенхайм є безцінний. Завдяки Національному університету біоресурсів і природокористування і Університету Гайзенхайм, я дізналася багато нового та вирішила в якій сфері хочу просувати себе і ким я бачу себе в майбутньому.

 

Наш маленький Гайзенхайм та чудові виноградники.

   

Ще хочу звернути увагу на виноробні Університету Гайзенхайм, де були розміщені склади вин ще за Першої Світової війни. Недарма, як я вже сказала, університет Гайзенхайм - це цілий світ вина. Навіть у виноробнях проводять заняття, щоб студенти на практиці змогли все зрозуміти. Наприклад, є такий цікавий предмет Oenology, де  вчать, як правильно доглядати виноград та як правильно виготовляти смачне та якісне вино.

   

Наостанок, хочу подякувати нашому Національному університету біоресурсів і природокористування України за можливість навчання в Гайсенхайм.

 

Марина Алексеєва, студентка 2 курсу ОП "Менеджмент",

факультет аграрного менеджменту
 


 


 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook