Екскурсія до Касаційного господарського суду

23 October 2023, 10:11

 23 жовтня 2023 року студенти першого курсу юридичного факультету груп Прав-2301 та Прав-2302 відвідали Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду.

На початку заходу відбулась екскурсія  Музеєм історії господарських судів України. Студенти дізнались історію становлення господарських (арбітражних) судів України, ознайомились із обширною експозицією – архівними документами з діяльності господарських судів починаючи з 1808 року до сьогодення, світлинами, нагородами працівників судів, інформацією про правників, що своєю працею внесли вагомий вклад в формування України як правової держави. З особливою увагою молодь слухала про проведення судової реформи в Україні, створення Верховного Суду як найвищого судового органу у системі судів України загальної юрисдикції, формування його суддівського корпусу, про перші здобутки КГС ВС.

Зацікавила студентів інформація про суддів та співробітників  Касаційного господарського суду, що нині боронять нашу державу у найгарячіших точках фронту. Сильні емоції викликала презентація книги «Воєнний щоденник» Олександра Мамалуя – судді Верховного Суду, заступника голови Верховного Суду, який з 2014 року став на захист України.

 

Відвідувачі мали змогу оглянути актову залу КГС ВС, конференц-залу, а ще – відчути атмосферу залів судових засідань та спробувати себе у ролі учасників судового процесу. Особливо сподобався студентам атріум, що зараз використовується як зала очікування для учасників судового процесу.

На завершення студенти відвідали бібліотеку суду, де мали унікальну можливість прослухати аудіо звернення Левка Григоровича Лук’яненка - співавтора Декларації про державний суверенітет України, автора Акту проголошення незалежності України до нащадків.

Висловлюємо подяку за організацію такого цікавого, змістовного та пізнавального заходу начальниці  відділу систематизації законодавства, бібліотечної та музейної діяльності Верховного Суду Щербатюк Валентині Францівні та сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

Тамара Новак, куратор групи Прав-2301
Тетяна Кондратюк, куратор групи Прав-2302
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook