Народний ансамбль пісні і танцю «Колос»: вересневе закулісся

September 28, 2023
          Щойно розпочався новий навчальний рік, як колективи і студії кафедри культурології взялися до улюбленої творчої роботи, а керівники і учасники-старшокурсники активно залучали до своїх «родин» талановитих першокурсників. Як завше, першість у цьому вів народний ансамбль пісні і танцю «Колос» імені С.А.Семеновського, - і закипіла робота.
 
 
          Під керівництвом старших викладачів кафедри культурології Тараса Кушніра – доктора мистецтв -  та Юрія Карнауха -  заслуженого працівника культури України – колосисти активно розпочали підготовку до конкурсів, мистецьких вечорів та постановки нових концертних програм. Обдарована молодь із задоволенням  переймає співацькі навички та театральну майстерність у вже досвідчених учасників. Своїми враженнями про колектив поділився студент першого курсу Ілля Надолинський (факультет тваринництва та водних біоресурсів) :
 
 
            - Вперше я дізнався про «Колос» на зустрічі першокурсників з ректором в актовій залі університету. Мене зацікавив цей колектив, оскільки я хотів прославляти українську пісню. Вперше відвідавши репетицію «Колоса», був вражений згуртованістю колективу,  уважним ставленням керівників до кожного співака. Планую і надалі відвідувати репетиції,  щоб у майбутньому брати активну участь в концертах.
          У репетиційному процесі керівники колективу, незважаючи на те, що колектив називають аматорським,  звертають увагу на різноманітні аспекти музичної підготовки: чистоту співу, правильну співацьку поставу, вивчення партій та текстів, тренування ланцюгового дихання, що спонукає хористів до невербальної комунікації та відчуття «плеча» колеги по партії та іншого. Це допомагає розвивати у студентів не лише музичний смак, прищеплювати любов до української пісні, а й сповнює яскраве студентське життя новими знайомствами та спілкуванням з визнаними учасниками ансамблю. Як кажуть самі співаки: «Колос – це на все життя». І справді, колектив завжди підтримують ті випускники університету, які все своє студентське дозвілля проводили на репетиціях хору. Саме однією з сотень таких учасників є Коверга Надія – випускниця економічного факультету:
 
          - «Колос» надихає мене творчою атмосферою, дружнім ставленням один до одного і, звісно, ставлення до відродження українського пісенного коріння. Мені надзвичайно приємно кожного року бачит, як колектив поповнюється талановитою молоддю, яку цікавить народна творчість, адже потім вони будуть навчати нове покоління українських пісень і наша культура та звичаї збережуться у майбутньому!
          Зараз колектив готується до підтвердження звання « народний», тому залучає до репетицій фахівця кафедри культурології відеооператорку Ірину Ґедзь, яка через відео допомагає вловлювати і виправляти помилки, а ще – брати участь у міжнародних та всеукраїнських конкурсах, що проводяться у дистанційному форматі.
          Народний ансамбль пісні і танцю «Колос» ім. С. Семеновського – це колектив однодумців, об’єднаних покликом серця та любов’ю до української пісні! Не вагайтеся, долучайтеся до нашої великої родини!
Тарас Кушнір, старший викладач кафедри культурології, доктор мистецтв,
хормейстер народного ансамблю пісні і танцю «Колос»
 імені С.А.Семеновського 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook