Студенти 5 курсу ФВМ активно працюють на лабораторних заняттях з дисципліни «Гігієна харчових продуктів»
Предметом вивчення «Гігієни харчових продуктів» є безпечність та якість харчових продуктів. Своїми знаннями та умінням ветеринарні спеціалісти захищають населення від хвороб, що можуть передаватись через харчові продукти, здійснюють профілактику харчових отруєнь, забезпечують здоров’я споживача та нації загалом. Тому важко переоцінити важливість практичної підготовки майбутніх дипломованих спеціалістів. Співробітники кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька приділяють особливу увагу проведенню лабораторних робіт. Нині розпочався новий розділ дисципліни «Гігієна харчових продуктів» присвячений дослідженню м’яса та м’ясних продуктів.
Студенти охоче приступили до практичної роботи, вивчили вимоги та порядок оформлення ветеринарних документів, кожний отримав можливість провести органолептичне та лабораторне дослідження м’яса різних видів тварин, проводили інспектування лімфатичних вузлів, визначали свіжість м’яса, освоїли методи визначення м’яса, яке одержане від хворих тварин тощо.
Під час проведення лабораторних робіт студенти позитивно налаштовані та проявлять зацікавленість в результатах своїх досліджень.
Юлія ГРИБ, асистент кафедри ветеринарної гігієни
імені професора А.К.Скороходька