Знайомство магістрів-деревообробників з можливостями наукової бібліотеки НУБіП України

September 20, 2023

   Магістерська робота – це самостійна науково-дослідна робота, що є завершальним етапом навчання студента на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр».

   Вона визначає рівень науково-теоретичної підготовки випускника, його готовність до самостійної роботи за фахом, здатність до подальшої науково-дослідницької роботи. Магістерська робота містить наукові положення, обґрунтовані теоретичні або експериментальні результати. Для студентів, які працюють над магістерською роботою, досить важливо не лише добре знати основні положення, що характеризують роботу як кваліфікаційну наукову, але й мати уявлення про методологію наукового пошуку.

   Пошук літературних джерел здійснюється за допомогою бібліотечних каталогів, реферативних журналів, бібліографічних довідників, засобів Інтернету тощо. Тому сьогодні, студенти магістри ДМТ 1-го року навчання відвідали читальний зал бібліотеки де прослухали змістовну лекцію директорки бібліотеки Кіщак Тетяни Степанівни.

   Тетяна Степанівна розповіла, що університет має доступ до бази даних SCOPUS, Web of Science, Science Direct, Research4Life та ACM Digital Library, що дає унікальну можливість знайомитися з найсучаснішими світовими науковими розробками та досягненнями.

   Також був практично опрацьований алгоритм входу в кожну базу та пошук наукових публікацій за ключовими словами. Тетяна Степанівна також підкреслила важливість дотримання академічної доброчесності та коректність посилань у процесі написання роботи.
   Студенти-магістри подякували Тетяні Степанівні і відмітили важливість набутих знань, які допоможуть в написанні магістерської роботи.

Куратор ДМТ-2301М,
ст.викладач кафедри технологій та дизайну
виробів з деревини, к.т.н. Наталія БУЙСЬКИХ

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook