Ярослав Литвинчук: іду в магістратуру з «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» вдосконалити та розширити свої професійні знання

August 15, 2023

   Вступна кампанія у розпалі, уже розпочався етап подачі документів і ми вирішили поспілкуватися з одним із вступників магістерської освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» спеціальності 073 «Менеджмент» – Ярославом Литвинчуком.


   - Доброго дня, Ярославе! Рада вітати Вас у стінах рідної альма-матер – років 5 тому Ви здобули ступінь бакалавра на нашому факультеті аграрного менеджменту. Розкажіть, як склалася Ваша доля після закінчення бакалаврату, ким працюєте?
   - Доброго дня! Так, дійсно я отримав диплом бакалавра у 2019 році. Ще під час свого навчання на 4 курсі я почав шукати роботу, знаючи що викладачі підтримують і з розумінням відносяться до «працьовитих» студентів. Після 2-ох невдалих співбесід все ж таки мені вдалось влаштуватися в компанію, яка мала нове аграрне спрямування і хотіла розвиватись в тому ж напрямку, що і я. Мене взяли на посаду «помічник менеджера» і ми почали просувати новий продукт на ринок АПК. Я навчився балансувати між навчанням і роботою, хоча було і важко, але, знову ж, дуже дякую викладачам за розуміння, тому що перспективи роботи і перша гроші вже затягували мене в робочий конвеєр і хотілося більше уваги приділяти саме практичній роботі управлінця. На сьогодні – я уже один із керівників компанії, який безпосередньо впливає на її розвиток та прибуток.
   - Дуже приємно чути про Ваші професійні досягнення, адже успіхи студентів, випускників – то найбільша гордість для викладачів. Скажіть, чому вирішили повернутися до навчання та здобути магістерську ступінь на нашій освітній програмі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»?
   - Управління інвестиційною діяльністю та проектами – це один із напрямків, яким я займаюся на своїй роботі. Я хочу вдосконалити та розширити свої знання, а також поділитися із викладачами та іншими студентами власним практичним досвідом залучення та реалізації інвестицій у аграрному бізнесі. Як на мене – це буде круто. Час і бажання для навчання я маю – на роботі в мене гнучкий графік і акціонери компанії потребують від мене лише фінансового результату, який я впевнений, зможу досягти, в тому числі, завдяки новим знанням, отриманим у магістратурі.
   - Це прекрасно, коли студенти такі захоплені отриманням знань – заняття проходять цікаво, креативно, наповнюючи учасників енергією та спонукають до дій. Що ще очікуєте від навчання у магістратурі?
   - Наскільки я знаю, склад викладачів кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, на якій я навчався, не сильно змінився з мого бакалаврату, пам’ятаю всіх кваліфікованими спеціалістами з практичним досвідом, з якими можна спілкуватися на професійні теми. В них є чому повчитись і саме вони мені дали ту базу, з якою я прийшов на роботу і успішно прогресую.

   - Дякую, Ярославе, за високу оцінку роботи нашої кафедри, будемо старатись виправдати Ваші очікування і в подальшому. Можливо Ви знайомились із переліком дисциплін, які будуть викладатись і уже маєте запитання до наших викладачів?
   - Так, мені було цікаво і я ознайомився дисциплінами, які буду вивчати. Всі вони підібрані професійно і певною мірою знайомі для мене. Але одна з них мене зацікавила найбільше, це – «Державні механізми управління інвестиційними програмами та проектами». До цього предмета в мене буде море запитань щодо: механізмів контролю грошових потоків та захисту їх від корупційних схем, форматів залучення інвестицій, практики покращення інвестиційного клімату і т.п., а також участі держави у реалізації проектів і програм по відновленню аграрної сфери. Сподіваюся, що спільно з викладачем ми разом знайдемо істину.
   - Ви майстерно обрали один із базових предметів в опануванні спеціальністю, адже державний механізм управління інвестиційною діяльністю є важливою складовою системи регулювання економіки та інструментом реалізації інвестиційної політики в країні. Головна мета його полягає у створенні умов для залучення інвестицій та успішної реалізації інвестиційних проектів. Впевнена, що під час навчання Ви знайдете вичерпні відповіді на всі свої питання. І ще, якщо можна, поділіться, чи є у Вас мрія або ціль, та чи можемо ми допомогти їй реалізуватись?
  - Я перестав мріяти останнім часом, до справ підхожу дуже раціонально, з позиції необхідності і потреби. Хоча дуже хочу, щоб наша країна скоріше здолала усіх ворогів та почалася відбудова і розвиток економіки, щоб докласти свої знання і працю на користь Україні. Стараюся ставити собі цілі і досягати їх, розумію, що мріяти потрібно, але просто так в світі нічого не буває, тому треба сумлінно працювати.
   - Абсолютно з Вами згодна. І на останок таке запитання: що б Ви порадили тим, хто роздумує іти навчатись до магістратури, чи ні?
   - На мою особисту думку, йти в магістратуру треба вже з практичними навичками, тому я так і спланував. Маючи практичний досвід, ти можеш правильно розкласти свої знання по поличкам, зрозуміти, яких професійних знань тобі не вистачає. Хоча, якщо практичного досвіду замало, це не привід відмовлятися від магістратури, як то кажуть: «знання за плечима не носити» – у житті все згодиться, не буде зайвим те, що людина набула, дізналася, навчилася. А коли іти навчатись – це індивідуальне питання, в якому немає неправильного рішення.
   - Ярославе, щиро дякую за таку відверту розмову. Бажаю Вам досягти усі поставлені цілі та отримати не лише користь, а й задоволення від майбутнього навчання! Нехай Вам щастить!!!
 

Бесіду провела Тетяна ЛОБУНЕЦЬ,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook