Участь делегації факультету аграрного менеджменту у роботі семінару з підвищення кваліфікації в рамках спільного проєкту Університету Рідінг

July 26, 2023

   24 липня у Варшаві розпочав свою роботу семінар з підвищення кваліфікації в рамках Twinning проєкту співпраці НУБіП України та University of Reading (Великобританія) «Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development». 

 
   У цьому семінарі взяли участь науковці факультету аграрного менеджменту: заступник декана з наукової роботи, д.е.н., доцент кафедри економічної теорії Віра Бутенко, к.е.н., доцент кафедри економічної теорії Юрій Власенко, в.о. завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, к.е.н., доцент Тетяна Власенко, к.е.н., доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Ганна Харченко, к.е.н., доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Альона Тюріна.
 
   У перший день відбулося знайомство учасників семінару. Колеги з Великобританії розповіли про Університет Рідінг, його історію, структуру, напрями наукової діяльності. Так як і НУБіП України, Університет Рідінг має 125-річну історію.
 
   Олександр Лабенко представив НУБіП України, наголосивши на великому потенціалі нашого університету для міжнародної співпраці у різних сферах наук про життя.
 
   Альона Тюріна презентувала факультет аграрного менеджменту загалом, зосередивши увагу на напрямах наукових досліджень, структурі та проєктах, які реалізуються. 
   Потім кожен з учасників коротко розповів про себе, свої наукові інтереси, участь у проєктах.
   Змістовною була доповідь Сімона Мортімера, який розповів про можливості для українських підприємців брати участь у міжнародних проєктах. 
   Наприкінці дня були створені міні групи з представників різних факультетів НУБіП України та колег з Університету Рідінг, у яких обговорювалися ідеї та пропозиції щодо можливої співпраці.
 
   У результаті  обговорень в межах таких груп з’явилися різноманітні ідеї щодо можливої співпраці в рамках різних проєктів. Зокрема, цікавим був спільний проєкт, який представили представники факультетів аграрного менеджменту, тваринництва та водних біоресурсів, харчових технологій та керівник відділу сталої енергетики, навколишнього середовища та інженерії Університету Рідінгу. Проєкт передбачає розгляд впливу економіки замкнутого циклу в галузі кролівництва на кліматичні зміни. У цьому проєкті можна поєднати процеси виробництва продукції, перероблення, використання відходів, забезпечення розвитку та використання біо- та сонячної енергетики, питання якості продуктів харчування, механізми управління цими процесами та економічну складову.
 
   Заслуговують на увагу й інші мультидисциплінарні спільні проєкти, які стосувалися нової парадигми сталого розвитку у період післявоєнної відбудови економіки України, формування психологічних центрів реабілітації, побудови стратегії кооперації між університетами.
   Делегація факультету аграрного менеджменту щиро дякує НУБіП України та Університету Рідінг за можливість підвищити свою кваліфікацію, здобути новий досвід, знайомства та  співпраці з колегами з Великобританії!
 
Віра Бутенко, заступник декана з наукової роботи
факультету аграрного менеджменту 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook