Впровадження гендерного підходу в систему функціонування бізнесу

13 April 2023, 14:56
 Рівність між чоловіком і жінкою –
це одночасно і цінність, і привілей будь-якого суспільства.

     В останні роки в Україні досягнуто значного прогресу у просуванні принципу гендерної рівності. Уряд, профспілки, громадські організації, бізнес докладають багато зусиль з подолання дискримінаційних стереотипів. Але для жінок існують реальні перепони в багатьох сферах, зокрема на ринку праці, де їх частка у високооплачуваних секторах скорочується. Сьогодні жінки слабше представлені на керівних посадах і серед тих, хто приймає політичні та управлінські рішення. Наявність гендерної дискримінації визнається більшістю експертів, політиків та серйозно обговорюється науковцями, але багато її форм і проявів залишаються в тіні.
     12 квітня 2023 року професор кафедри фінансів Юлія Негода та студентки Катерина Костюк і Софія Редька розпочали навчання на курсі «Питання імплементації законодавства ЄС у частині впровадження гендерного підходу в систему функціонування бізнесу в Україні», що фінансується Проєктом USAID «Економічна підтримка України».
     У процесі навчання слухачі дізнаються про гендерно орієнтовані засади функціонування бізнесу в країнах ЄС, основну законодавчу базу гендерної рівності, кращі практики ведення гендерно чутливих бізнес стратегій та отримають дієві поради щодо імплементації ідей гендерної рівності у розвиток бізнес-сфери країни.

Олександр Лабенко,
доцент кафедри фінансів
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook