Народний театр «Березіль» на «Київській пекторалі»

March 29, 2023

     У Міжнародний день театру в  Молодому театрі проходила вже 30-та традиційна церемонії вручення премії  «Київська пектораль» - однієї з найпрестижніших театральних премій України - , на яку були запрошені актори народного театру «Березіль» на чолі зі старшим викладачем кафедри культурології Наталією Тітенко. Цьогоріч театральну премію вручали тільки у трьох номінаціях — "За особистий внесок", за "Подію року" та "Спеціальну премію", але цінно те, що Пектораль завжди залишається оберегом театрального мистецтва!

     Перед початком церемонії нашим аматорам вдалося поспілкуватися та зробити фото із українськими зірками - народною артисткою України Адою Роговцевою та відомим актором театру і кіно Олексієм Тритенком.

     І ось почалося дійство… «Зірочки» театру НУБіП заворожено дивились на сцену, боячись пропустити хоч секунду з цієї церемонії, на якій насамперед відзначили тих, хто долучився до народження актуальних, війною оповитих творів сценічного мистецтва, де акцент був спрямований саме на моральні цінності. Номінацію «За особистий внесок у мистецтво» отримали 104 працівники київських театрів, які наразі захищають Україну на передовій .

 

     Театральне дійство супроводжувалося виступами відомих артистів, уривками з вистав кращих театрів, на сцені побували і театр українського фольклору "Берегиня" із танцювально-пісенним уривком зі своєї концертної програми "Відродження",

і Київська майстерня театрального мистецтва "Сузір’я", що показали частину вистави "Народжені бути вільними" про поетів-шестидесятників,

 

і колектив «Файний Франко ф’южин», який створив власний варіант народної пісні "Ой, мамо, люблю Гриця", 

і Театр на Печерську з уривком прем'єрної вистави "Я, війна і пластикова граната",

і Молодий театр із уривком музичної казки для дітей і дорослих "Цап-кацап".

     "Подією року", на переконання організаторів премії, стало те, що 19 київських театрів із вересня розпочали повноцінну роботу. Тому золоті пекторалі на гільзах від снарядів з емблемою «Київська пектораль» за стійкість отримали художні керівники всіх театральних установ Києва.

     "Театр не просто оговтався, а став на ноги, душею заговорив, нервами включився в ту ситуацію, в якій ми всі опинилися" , — зазначив директор Департаменту культури КМДА Сергій Анжияк. І це дійсно так!

Наприкінці заходу всі присутні вшанували театральних діячів, які загинули на фронті. Під зворушливу танцювальну композицію солістки театру опери та балету вони оживали світлинами із своїми рідними на екрані. 

 

     Церемонія пройшла на проникливій ноті ствердження всепереможності України, що підносить патріотичний дух і плекає нову життєву єдність українського народу, тож  за це велика подяка співголові оргкомітету премії та ведучому Олексію Кужельному.

     Повертались юні актори додому кожен в своїх думках, але усі були сповнені натхнення та гордості за нашу незламність та національну культуру!  Нам є чим пишатися, нам є на кого рівнятися, нам є що берегти і примножувати, нам є за що боротися !

Наталія Тітенко, старший викладач кафедри культурології
Ірина Майданюк, завідувач кафедри культурології 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook