Міжнародне стажування викладачів кафедри економіки у Латвійському Університеті наук про життя та технологій

November 7, 2022

Професійний розвиток НПП закладів вищої освіти передбачає безперервний процес набуття нових та вдосконалення раніше набутих професійних та загальних знань, необхідних для професійної діяльності. Потрібна постійна самоосвіта та інші форми і види професійного зростання, що можна здійснювати шляхом формальної і неформальної освіти, стажування. 

Викладачі кафедри економіки взяли участь у Міжнародному стажуванні для науково-педагогічних працівників у Латвійському Університеті наук про життя та технологій (Latvia University of Life Sciences Technologies) за програмою підвищення кваліфікації «Інноваційні підходи в освіті і науці: мультидисциплінарність» Multidisciplinary Approaches in Educationand Research.
 
 
У перший день стажування, з вітальним словом, звернулися до учасників проректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор Вадим Ткачук та ректор Латвійського університету наук про життя та технологій, професор Ірина Пілвере.
 
  
 
Протягом стажування було обговорено наступні проблемні питання:
1. Статистичні методи в наукових дослідженнях.
2. Біоекономіка.
3. Економіка енергетики.
 
 
 
 
Учасники стажування обговорили Латвійську модель LASAM (Latvia Agricultural Sector Analysis Model), що дозволяє використовувати історичні дані про розвиток галузей сільського господарства, середньострокові прогнози цін на сільськогосподарську продукцію в ЄС, зміни політики підтримки, а також необхідність ресурсів, що використовуються для проекту довгострокового (до 2050) розвитку сільського господарства. Модель LASAM охоплює рослинництво, тваринництво і загальний соціально-економічний розвиток, а також зростання органічного землеробства і викидів парникових газів (ПГ). LASAM використовувався для підготовки прогнозів можливого розвитку основних секторів сільського господарства Латвії до 2050 року, враховуючи необхідність скорочення викидів ПГ, які були зроблені в доступі через веб-додаток LASAM.
  

Учасники обговорили всі питання, які їх цікавили, обмінялися досвідом та побажали один одному успіхів у подальших дослідженнях та нових творчих злетів!
 
Лариса Коваленко, Анна Якимовська
 
 
 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook