КОМПАНІЯ «КРОПКЕР» РОЗКРИЛА ТАЄМНИЦІ СУЧАСНОЇ АГРОНОМІЇ СТУДЕНТАМ-АГРОБІОЛОГАМ

November 9, 2022

 

Війна в нашій країні ускладнила життя українцям у всіх сферах життя. Проте, посупитись, повісити носа - це не про нас! Життя триває! Непохитна віра в ЗСУ, нашу перемогу і прекрасне наше майбутнє рухає нас вперед! Тож, якісна підготовка майбутнього спеціаліста в галузі агрономії у нинішніх умовах набуває ще більшого значення. Адже, саме ці майбутні фахівці через короткий час підуть у поля України, щоб відроджувати економіку нашої держави. А роль агросектору нашої країни у глобальній безпеці світу нині знають навіть діти.

 

Якісною підготовкою фахівців на агробіологічному факультеті переймаються всі, починаючи від декана факультету, закінчуючи кожним викладачем. Тож, нещодавно керівництво агробіологічного факультету організувало відкрите заняття із співробітниками компанії «Кропкер» для студентів 1 курсу бакалавратури і слухачів магістратури.

 

 

На цій зустрічі співробітники компанії «Кропкер» познайомили студентів із будовою дронів, які вони використовують. Поділились своїм безцінним досвідом роботи у сфері обслуговування агропідприємств щодо позакореневих підживлень рослин, проведення робіт щодо їх захисту від різних шкодочинних об’єктів, десикації тощо.

Впродовж 4 годин студенти мали можливість поспілкуватися із практиками у сфері агросервісу рослинництва. Тож, часу не гаяли. Впродовж цього часу студенти дізнались про правила роботи із дронами для позакореневих обробок, як працювати біля високовольтних ліній, у зоні бойових дій. Вони жваво обговорили питання формування бакових сумішей, правил дотримання висоти руху дрона, формування маршруту тощо. Особливу увагу у студентів викликали питання, що стосуються чинників, які впливають на роботу дрона таких як: швидкість вітру, рельєф, погодні умови тощо. Майбутні агрономи поцікавились підбором форсунок, як впливає розмір крапель на якість обробки рослин тощо. Крім того, обговорили питання обслуговування дронів та ще багато інших професійних питань.


 

Заняття було тривалим і дуже інформативним. Наприкінці заходу найактивніші студенти отримали подарунки та запрошення від власника компанії Миколи Черняка на навчання у його команду.

Тож, дякуємо команді компанії «Кропкер» за безцінну професійну інформацію, керівництву факультету за нагоду поспілкуватись із виробничниками!

 

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися у відносно мирних умовах!

 

Олександр Передерій,

магістр агробіологічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook