Освіченість – наша зброя!

September 19, 2022
     Події останніх семи місяців змусили нас переосмислити власне життя в новому ціннісному вимірі та поглянути інакше на багато речей. Наша освіченість – це те, що передусім відрізняє нас, українців, від ворога. Ми нація зі своєю самобутньою історією, культурою та самоідентифікацією. Допоки наші діти будуть прагнути до розвитку, до мислення, до знань, а науково-пеагогічні працівники будуть готові навчати та ділитись досвідом, попри обстріли та повітряні тривоги підтримувати та плекати нашу націю – ми непереможні!

19 вересня юридичний факультет НУБіП України радо зустрів першокурсників в навчальному корпусі №6. Це важлива та хвилююча подія як для здобувачів так і для науково-педагогічного колективу факультету – перша зустріч, перші знайомства, перші враження та приємні хвилювання довгоочікуваного студентського життя. Традиційно розпочали свято виконанням Гімну України. Здобувачі 2 і 3-го курсів Анастасія Полюшкевич та Вікторія Безкубська виконали його акапельно. До співу доєдналися усі присутні.

З вітальною промовою до студентів звернувся ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко та привітав присутніх зі святковим днем, наголосив, що саме сьогодні розпочався їх новий життєвий етап, який буде сповнений нових та цікавих знайомств, незважаючи на будь-які виклики долі побажав невичерпної енергії, наукових здобутків та реалізації поставлених задач: «Шановні першокурсники, ви майбутнє нашої держави, саме на ваші плечі буде покладено головне завдання – відбудова України! Тому ви маєте навчатися сумлінно, старанно та відмінно! Ваш внесок в перемогу – свідоме навчання, а успіх залежить від працелюбності! Не бійтеся йти до горизонтів, за горизонтом будуть нові здобутки!».

 

Очільниця факультету Олена Яра, подякувала ректору за батьківські настанови та привітала першокурсників у дружній родині юридичного факультету: «Ми радо ділимось своїми знаннями, досвідом, допомагаємо Вам день за днем перетворюватись з учорашніх школярів на  професіоналів своєї справи. Юридичний фах - він особливий, адже дозволяє зануритись у будь-яку сферу суспільного життя, яка врегульована правом. Пройдуть роки і хтось стане фахівцем у сфері земельного, сімейного або адміністративного права. Можливо ви будете представниками традиційних юридичних напрямів – правоохоронцями, нотаріусами, суддями. Спеціальність 081 «Право» надає широкі можливості для професійної реалізації, а факультет має необхідну матеріальну базу для якісної підготовки»


Олексій Лясковець, адвокат, член ради роботодавців юридичного факультету, нині військовослужбовець, звернувся зі словами: «Ви те покоління, на яке припала війна. І завдяки тим хлопцям, що воюють, Ви зберігаєте право жити. Нехай студентські роки будуть яскравими та незабутніми! Ви навчаєтесь для того, щоб відбудувати Україну після війни! Ми дякуємо сьогодні нашим захисникам та з нетерпінням чекаємо здійснення спільної мрії – Перемоги!»

В.о. голови студентської організації Діана Саржан, привітала першокурсників від імені СО та побажала стати гідними членами міцної та дружньої факультетської родини: «Ваше завдання – бути активними, цілеспрямованими, наполегливими, із гордістю нести звання студента Національного університету біоресурсів і природокористування України! Нехай студентські роки принесуть вам творчу наснагу, професійні та духовні здобутки, також нових друзів. Бажаю вам стати достойними фахівцями, гордістю своїх батьків. Також творчого натхнення, успіхів у навчанні та здійснення ваших мрій!»

Продовжили свято здобувачі 1-го курсу Владислав Зотов та Валерія Москальова, які урочисто зачитали присягу студента НУБіП України, а усі присутні здобувачі присягнули дотримуватись її.

Діана Саржан урочисто передала першокурсникам студентські атрибути, Ключ знань та Студетнський квиток.

  За традицією ректор університету Станіслав Ніколаєнко, очільниця факультет Олена Яра та заступниця декана Олена Улютіна вручили здобувачам студентські квитки.

Після вручення студентських квитків, до вітань долучилися завідувачі кафедр.

Віра Качур, завідувачка кафедри теорії та історії держави і права, говорила про необхідність відчути баланс між правом як законом, і правом як справедливістю, а також «не відступати і не здаватися».

Олена Гафурова, заступниця завідувача кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені акад. В.З.Янчука, відмітила місце правничого фаху у забезпеченні продовольчої безпеки України та усього світу.

Сергій Слюсаренко, заступник завідувача кафедри  адміністративного та фінансового права, наголосив про майбутню співпрацю протягом усього навчання.

Олексій Піддубний, завідувач кафедри цивільного та господарського права, про можливості, які відкриває студентський квиток, та потенційні санкції.

Віктор Ладиченко, завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, підкреслив осмислений вибір першокурсників та запевнив про їх цілковиту безпеку під час навчання.

Дорогі першокурсники, нехай сьогоднішній день запам’ятається вам як початок нового етапу вашого яскравого життя! Ми дякуємо нашим захисникам за сьогоднішнє тихе небо і з нетерпінням чекаємо – Перемоги!

 

Заступниця декана,

Олена Улютіна

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook