Виїзне заняття в Інституті садівництва - переваги очного навчання для студентів садівників

September 14, 2022

 

12 вересня 2022 року студенти 3 курсу та 2 курсу ст. Агробіологічного факультету, спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство», мали виїзне заняття в Інституті садівництва НААН України з дисципліни «Плодівництво».

 

 

Доктор с.-г. наук, завідувачка селекційно-технологічним відділом Олена Кіщак ознайомила студентів із особливостями розроблення  екологічно безпечних технологій виробництва плодів кісточкових культур, а кандидат с.-г. наук Віктор Жук розказав про нові тенденції у створенні насаджень зерняткових порід із використанням високопродуктивних слаборослих насіннєвих і вегетативних підщеп та стійких до ураження хворобами сортів, нових способів формування  і обрізування дерев.

 

Завідувачка сектором біотехнологічних досліджень Тамара Медведєва та кандидат с.-г. наук Світлана Васюта ознайомила майбутніх садівників із методами оздоровлення інфікованих клонів з використанням хемо-, термотерапії та культури in vitro. Також розказала про способи прискореного розмноження виділених базових клонів та створення і утримання сертифікованих маточних насаджень плодових та ягідних культур.  

 

Ст. науковий співробітник лабораторії селекції та технології вирощування ягідних культур Яна Терещенко розповіла майбутнім фахівцям про сучасні тенденції у виробництві плодів ягідних та нішових культур.   

Людмила Шевчук,

професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook