Підсумок відкритих лекційних занять НПП кафедри

September 2, 2022

Протягом поточного тижня на кафедрі адміністративного та фінансового права було проведено цикл відкритих лекцій науково-педагогічними працівниками кафедри.
Зокрема, 29 серпня, відповідно запланованого графіку, професором кафедри адміністративного та фінансового права, доктором юридичних наук Гулак Оленою Василівною було проведено відкрите лекційне заняття на тему: «Національне агентство з питань запобігання корупції як основний державний антикорупційний орган».

Заняття проводилось для магістрів-правників другого року навчання. Зважаючи на сучасні реалії, в яких вимушені працювати державні органи і так само Національне агентство з питань запобігання корупції, структуру, статус, повноваження та права якого якраз і було розглянуто під час лекційного заняття, Оленою Василівною було зосереджено окрему увагу на роботі цього важливого органу у воєнний час та тих функціях і повноваженнях, які, власне, і є наразі найбільш важливими для нашої країни у контексті відновлення миру та економічної стабільності. Студенти активно долучались до обговорення питань теми та, у підсумку, подякували за системність й зрозумілість поданої інформації.
30 серпня відкрите заняття на платформі Webex Meeting було проведене доцентом кафедри адміністративного та фінансового права, кандидатом юридичних наук Слюсаренком Сергієм Вікторовичем на тему: «Фінансові правовідносини та фінансово-правові норми». Заняття проводилось для студентів 4-го курсу юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України. Студенти мали можливість переглянути презентацію та відеоматеріали на зазначену тему, а також задати питання, які їх зацікавили, а саме: щодо особливостей фінансово-правової санкції, відповідальності за порушення фінансового законодавства, особливостей фінансових правовідносин тощо.

2 вересня відкрите лекційне заняття проведено чи не найбільш досвідченим представником кафедри, у тому числі, практичним фахівцем, доцентом, кандидатом юридичних наук Долгополовим Анатолієм Миколайовичем на тему: «Суд та інші сторони кримінального провадження». Заняття проводилось для студентів юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, під час якого вони мали можливість детально ознайомитись з питаннями, що стосуються: класифікації учасників процесу; складу суду; характеристики оперативних підрозділів на сучасному етапі; підозрюваного, обвинуваченого, виправданого й засудженого; особливостей роботи захисника у кримінальному провадженні тощо.

У цілому, студенти високо оцінили і формат проведення відкритих лекційних занять, професійність спікерів та доступність подачі інформації.
Працюємо пліч-о-пліч на благо кафедри, факультету, вузу та нашої країни з вірою у нашу швидку перемогу!

Доктор юридичних наук, доцент, професор кафедри

Олена ГУЛАК

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook