Виховна робота на факультеті інформаційних технологій: згадуємо минулий навчальний 2021-2022 рік та підсумовуємо результати діяльності

July 20, 2022
  Виховна робота зі студентами є одним з пріоритетних напрямів діяльності університету, яка спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців, виховання на основі гуманізму, патріотизму, орієнтацію на високий рівень особистої культури та здорового способу життя.

  Не зважаючи на карантинні обмеження та військовий стан виховна робота на факультеті інформаційних технологій у 2021-2022 н.р. проводилась згідно встановленої програми заходів, розробленої ректоратом НУБіП України, за участі ННЦ виховної роботи та соціального розвитку, навчального відділу НУБіП України, кафедри культурології, кафедри фізичного виховання, студентської профспілки та студентської організації НУБіП України, а також плану роботи деканату факультету інформаційних технологій та кураторів академічних груп.
  Протягом 2021-2022 н.р. проведено ряд організаційно-виховних заходів. Проводився ряд організаційно-виховних годин онлайн та офлайн щодо ознайомлення студентів з правилами внутрішнього розпорядку, рекомендацій студентам щодо особливостей навчання в НУБіП України в карантинних умовах, користування науковою бібліотекою, аналізу результатів проміжної атестації та підготовки до заліково-екзаменаційної сесії», правил протипожежної безпеки, охорони праці.

 

  Проводився щотижневий моніторинг стану здоров’я студентів, а також постійні наради з кураторам. Основну виховну роботу зі студентами здійснюють наставники академічних груп та представники деканату. Виховний процес в академічних групах здійснюється за допомогою наставників. Основне в роботі наставника – це орієнтація на передачу молодому поколінню соціального досвіду, духовних цінностей, набутих як народом України, так і людством в цілому. У відношеннях між наставником і студентом повинна бути досягнута атмосфера співробітництва. Наставники постійно здійснюють та удосконалюють нові форми індивідуальної роботи з урахуванням характеру особистості, а також умов життя студента. У роботі із студентами молодших курсів приділяється більше уваги процесу адаптації їх до студентського життя, розпорядку та вимог освітнього процесу, подолання труднощів, що виникають. До процесу адаптації молодших курсів також залучені студентські куратори.

  Індивідуальна робота наставників академічних груп, професорсько-викладацького складу факультету спрямована на ознайомлення студентів з традиціями університету, факультету та можливостями реалізації студентами їх творчої індивідуальності (https://nubip.edu.ua/node/99949, https://nubip.edu.ua/node/100158, https://nubip.edu.ua/node/100162, https://nubip.edu.ua/node/100830 та ін).

 

  Традиційно важливою та необхідною є виховна робота в гуртожитках. Щотижнево протягом року в змішаному форматі проводилася перевірка стану гуртожитків, велися бесіди зі студентами, студенти нашого факультету були залучені до органів студентського самоврядування в гуртожитках. Протягом вересня було проведено ремонт кімнат (10 гуртожиток – 511, 615; 7 гуртожиток – 554, 556, 538, 504), в жовтні продовжився ремонт кімнат 7 гуртожитку – 554, 556, 538, 504 лінолеум, в листопаді - 7 гуртожиток – 523, 506. Проводиться робота комісії з контролю за дотриманням правил внутрішнього розпорядку на факультеті і у гуртожитку №10, 7, 3.

 

  Згадаємо основні заходи. Традиційно початок нового навчального року розпочався з посвяти в студенти (https://nubip.edu.ua/node/96558).

  

  Серед важливих заходів обрання голови студентської голови факультету. Понад 80 студентів заслухали звіт голови СО факультету інформаційних технологій та познайомились з новими кандидатами 2021-2022 навчального року. Спочатку відбулася зустріч студентів та адміністрації факультету в змішаному форматі, була присвячена аналізу результатів спільної роботи студентської організації, а також побудові планів заходів на 2021-2022 навчальний рік. Далі було обрано повторно головою СО факультету студентку 4 курсу спеціальності “Комп’ютерні науки” Аліну Семенко (https://nubip.edu.ua/node/98302).

 

  Однією з важливих подій в 2021-2022 н.р. стало свято «День першокурсника». На студентів чекав цікавий та спортивний квест, де брали участь 12 команд. Студенти виконували різноманітні завдання від студентської організації факультету на логіку, смекалку та ентузіазм. Всі були у захваті, кожний отримав цікавий досвід, безліч емоцій та вражень. Після квесту, студенти продовжили святкувати на локації біля озера "Дідорівка", де відбулося нагородження команд першокурсників, які протягом перших чотирьох тижнів навчання брали участь в спартакіаді студентів з футболу, волейболу, баскетболу, шахів та пісенному конкурсі. Всі отримали маленькі подарунки від деканату. Потім кожна академічна група представила себе і на всіх чекали конкурси від СО (https://nubip.edu.ua/node/97784).

  Старшокурсники факультету прийняли участь в п'ятому, ювілейному заході “Аграрна Республіка НУБіП” (https://nubip.edu.ua/node/97355), та отримали низку призових місць у командних заліках та загальне 6-те місце серед всіх команд університету.

 

  Серед вагомих та цікавих подій участь наших першокурсників у спартакіаді студентів НУБІП України (https://nubip.edu.ua/node/96741). 02.09.2021 року наша баскетбольна команда виборола 2 місце серед команд перших курсів всіх факультетів на змаганнях з стрітболу.

 

  Також студенти першого курсу факультету інформаційних технологій взяли участь у змаганнях з волейболу, де мали нагоду згуртуватися, познайомитися один з одним і звичайно проявити себе на спортивному майданчику (https://nubip.edu.ua/node/97320).

  Серед інших цікавих заходів також були змагання з шашок, де першокурсники показали чудові особисті результати. І хоча удача нам не посміхнулася і ми посіли лише 9 місце серед 16 факультетів, але час провели круто, весело, з насолодою (https://nubip.edu.ua/node/97439).

  Яскравою стала участь студентів у змаганнях з перетягування канату (https://nubip.edu.ua/node/98902). Студенти отримали 4 місце серед всіх команд факультету.

  Досить вагомими стали досягнення студентів та викладачів у військово-спортивних змаганнях «Снайпер НУБіП України» - 1 місце (https://nubip.edu.ua/node/100166). Команда неабияк проявила свої здібності та зайняла 1 місце у командному заліку серед всіх факультетів, ННІ університету.

  Серед важливих подій урочисте вручення погонів офіцерів молодшого лейтенанта запасу. Серед випускників кафедри військової підготовки були і студенти факультету інформаційних технологій. До численних вітань від батьків, друзів, колег долучилися і співробітники деканату на чолі з деканом факультету Глазуновою Оленою Григорівною.

  В грудні студент факультету інформаційних технологій Анатолій Кропивка зайняв перше місце у військово-спортивному змаганні «Підтягування на перекладині в бронежилеті» (https://www.instagram.com/p/CW_izzCtlOR/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D).

  Важливою подією став пісенний дебют студентів 1-го курсу факультету інформаційних технологій. Від вчорашнього школяра до студента-першокурсника, де море нових емоцій, нових друзів, знайомств, отримання студентського квитка, перші пари, гуртожиток та перші кроки в самостійне життя, - все це поєднало студентів факультету інформаційних технологій груп ЕкК-21005б та ЦЕ-21006б в пісенному конкурсі “Дебют першокурсника”, що відбувся 16 вересня 2021 року. Студенти гідно представили факультет інформаційних технологій серед команд інших факультетів, ННІ та неабияк розчулили всіх слухачів, що були присутні на стадіоні НУБіП України. Журі пісенного конкурсу відзначило наших студентів в номінації “найбільш ліричний виступ”, отже щирість та відверті думки першокурсників були почуті.

  Безпосередню участь факультет інформаційних технологій також бере у соціальних акціях, студенти-волонтери факультету беруть активну участь у різноманітних благодійних акціях та профілактичних заходах на факультетському, університетському та державному рівнях. В вересні студентська організація факультету організувала благодійну ярмарку в навчальному корпусі №1 (https://nubip.edu.ua/node/98227). Студенти та співробітники факультету інформаційних технологій долучилися до заходів для порятунку крихітної Соломійки Лялько.

  На факультеті створено сприятливе середовище для розкриття таланту кожного студента в різних художніх колективах кафедри культурології, клубах за інтересами, що функціонують в університеті та на факультеті зокрема. Серед студентів члени народного студентського театру «Березіль», народного ансамблю пісні і танцю «Колос» імені Станіслава Семеновського, жіночого народного вокального ансамблю «Октава», мистецької студії «7 сходинок», ансамблю бального танцю «Чарівність». Студенти факультету інформаційних технологій створили власний рок-гурт “Get`Men”.

  Студенти факультету приймають активну участь у різних заходах, що проводяться на рівні університету та факультету, мають певні здобутки, студентською організацією проводяться різноманітні марафони через соціальну мережу Instagram та групи в месенджері Telegram. Серед інших тематичних заходів на рівні факультету також були:

  Конкурс “Найбільш креативне фото” (https://www.instagram.com/p/CTaTXmvNUUi/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D)

  

  Інтелектуальна гра «Що, Де, Коли?» (https://www.instagram.com/p/CWG7zh-t11j/?utm_source=ig_web_copy_link) ">https://www.instagram.com/p/CWG7zh-t11j/?utm_source=ig_web_copy_link)

  Інтелектуальна карусель (конкурс в Інстаграм) (https://www.instagram.com/p/CUjs4kbNAlx/?utm_medium=copy_link)

   

  День захисника та захисниць України (https://nubip.edu.ua/node/100166)

  Cвятковий челендж ,,Hаlloween” (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Флеш-моб “Оригінальні історії” (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Вікторина для програмістів, присвячена Міжнародному дню студента (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Вікторина “Що тебе чекає зимою” (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Онлайн захід “Моя улюблена домашня тваринка” (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Різдвяна вікторина та новорічний флеш-моб (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Студенти встигли не лише відмінно здати екзамени та заліки, а ще й прийняти участь у відкритті новорічної ялинки у парку імені Максима Рильського (https://nubip.edu.ua/node/103519).
  Протягом грудня - січня найбільш успішні студенти факультету отримали приємні подарунки з символікою факультету, анонсовані на передодні Дня студента (https://www.instagram.com/p/CZg2t8wN2Xa/?igshid=MDJmNzVkMjY=).

 

  В 2 семестрі військовий стан кардинально змінив можливості та потреби в роботі зі студентами. Серед основних завдань протягом семестру стала постійний моніторинг стану та місця перебування студентів, індивідуальні бесіди та допомога в навчанні (https://nubip.edu.ua/node/104838, https://nubip.edu.ua/node/106306, https://nubip.edu.ua/node/108029, https://nubip.edu.ua/node/106874 та ін.)

  Серед основних онлайн заходів, які вдалося провести:
І тур Міс і Містер ІТ НУБіП Онлайн (https://www.instagram.com/p/CaRzKptNIsT/?igshid=MDJmNzVkMjY=)

  Вікторина для кіноманів (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Вікторина до Дня закоханих (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Флеш-моб, присвячений Великодню (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Вікторина, присвячена українському мистецтву - Тиждень Українізації (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Вікторина “Чия цитата” - Тиждень Українізації (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Музична вікторина - Тиждень Українізації (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Флеш-моб до Дня вишиванки (https://www.instagram.com/it_nules/)

  Було проведено ряд профорієнтаційних заходів. 17 лютого в рамках вивчення дисципліни «Групова динаміка і комунікації» з гостьовою лекцією для студентів першого курсу факультету інформаційних технологій виступила Ксенія Квятковська, керівниця Центру розвитку талантів компанії SoftServe (https://nubip.edu.ua/node/108626). У рамках продовження цього співробітництва 28 квітня вже традиційно з гостьовою лекцією для студентів факультету інформаційних технологій виступив Євгеній Удовиченко, ментор IT Academy SoftServe. Також в квітні була проведена лекція Tech lead компанії «Kampov Technology» Євгенієм Пахальчуком (https://nubip.edu.ua/node/107693). В травні відбулася серія вебінарів для студентів ІТ факультету від науковців факультету тваринництва та водних біоресурсів. Випускник спеціальності “Комп’ютерні науки” Андрій Глазунов поділився досвідом роботи на посаді DevOps інженера у компанії Agiliwa зі студентами.

  В цілому молодь факультету є активною та проявляла високу громадську позицію. Серед основних здобутків студентів факультету інформаційних технологій різні заходи культурологічного та фізкультурно-спортивного спрямування.

Адміністрація факультету висловлює величезну подяку студентам факультету, які проявляють постійний інтерес, старання для нових спортивних, творчих, наукових, навчальних та професійних звершень!

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!

Інна Костенко,
координатор з виховної роботи та студентського дозвілля
Аліна Семенко,

голова студентської організації факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook