Чому потрібно вивчати економіку підприємства?

July 14, 2022
     Знайдеться дуже багато людей, які твердо впевнені: знання економіки їм абсолютно не потрібні. Вони вважають, що в економіці всі «прекрасно розбираються» навіть без професійних знань.

     Пояснюється це тим, що в будь якої людини є певний економічний досвід – ми, наші родичі й наші друзі вчимося, працюємо, отримуємо зарплатню чи інші доходи, щось купуємо, бачимо курс валюти, чуємо про державний бюджет і таке інше.
     Але, на жаль, таких «знань» з економіки не достатньо і вони не приносять користі.
     Зважаючи на це, необхідно розібратися що таке «економіка», що таке «підприємство»?
     Економіка – це частина нашого повсякденного життя, яке постійно знаходиться навколо нас і задовольняє наші повсякденні потреби, забезпечуючи нам життя. Економіка – це середовище, яке постійно оточує нас хочемо ми того або ні.
    Підприємство – це цілісний організм, який має «пульс і серце» – бухгалтерію, «мозок» – управлінський апарат, «руки» – працівників, «очі» – аналітиків, «мову» – відділ маркетингу, «ноги» – кур'єрів і відділ збуту.
     Спектр питань, які охоплює економіка підприємства, досить широкий і здебільшого саме гарне володіння системою економіки може бути єдиним покажчиком до вірного управлінського і господарського рішення.
     Це розуміють студенти спеціальності «Менеджмент», які вже на першому курсі вивчали дисципліну «Економіка підприємства».

     Не дивлячись на те, що цьогорічний освітній процес відбувався у досить складних умовах, які надиктували нам наші реалії життя: це і пандемія COVID-19, і повномаштабне вторгнення сусідньої країни агресора, студенти досить активно долучалися до онлайн занять, виконували практичні завдання на навчальному порталі ельорн, готували презентації на семінарські заняття.

     Наші студенти вже зрозуміли, що підприємство не повинне плисти за течією. Воно має виборювати своє місце «під сонцем», а для цього його фахівці мають володіти знаннями у сфері економіки підприємства.

Запрошуємо і Вас долучитися до нашого освітнього процесу та стати фахівцем з економіки!!!
 

 

Суліма Наталія,
доцент кафедри економіки

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook