Кіберзахист під час війни: ключове питання навчальної практики студентів факультету ІТ

July 8, 2022

   COVID-19 та військові дії на території України докорінно змінили стиль життя кожного з нас. Все більше зростає залежність від цифрових комунікацій, що робить вразливим процес обміну інформацією, захисту інформації та персональних даних.

   Марія Бутіна, юрист адвокатського об’єднання «Uniminds», яка є також випускницею юридичного факультету НУБіП України була запрошена у ролі спікера до студентів факультету інформаційних технологій.

  В рамках навчальних практик для студентів першого курсу спеціальностей «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека», «Інформаційні системи та технології» та «Економіка» (освітніх програм «Економічна кібернетика», «Цифрова економіка») цьогоріч було розглянуте одне з ключових питань сьогодення, а саме: Кіберзахист під час війни: як убезпечити себе та свій бізнес під час війни.

   «Prestige Software, система бронювання, що підтримує Expedia, Booking.com та Hotels.com, розкрила витік номерів кредитних карт більш ніж 10 млн клієнтів, починаючи з 2013 року» - такі колосальні цифри навела у своєму виступі Марія.
 

   Кінцева мета кібератаки не захоплення інформаційних даних, і навіть не отримання повного контролю над ресурсами або виведення системи з ладу. Хакерські атаки завжди мають фінансове підґрунтя.

   Ми разом творимо країну здатною забезпечити свій соціально-економічний розвиток у сучасному цифровому просторі, що вимагає знання як убезпечити себе та свій бізнес під час війни, досягти кіберстійкості на всіх рівнях, забезпечити кіберзахист на засадах партнерства та співпраці. Саме ці знання є необхідними нашим випускникам у майбутній фаховій діяльності, як і кожному громадянину зокрема.


Тетяна Волошина та Валентина Корольчук,
доценти кафедри інформаційних систем і технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook