Студентське життя агробіологічного факультету

June 20, 2022

 

Студентське життя – окремий і неймовірно позитивний нюанс навчання на Агробіологічному факультеті. Конкурси, вікторини, квести, … - різноманітні заходи на будь-який смак. Але хто ж стоїть за організацією цих подій?

Студентська організація Агробіологічного факультету вирішила підбити підсумки та з’ясувати, яка ж робота була проведена за 2021-2022 навчальний рік. Результати здивували навіть членів СО.

 

Спортивний сектор

«Спорт і вила – агронома сила»

Агробіологічний факультет є неймовірно спортивним факультетом, який не пропускає нагоди взяти участь у масових заходах та позмагатися з гідними суперниками. Перелік перемог і участей цього року дійсно вражаючий:

1 місце – змагання з футболу

1 місце -  змагання з волейболу

1 місце – 65 Спортакіада студентів з міні-футболу

1 місце – підтягування з бронежилетами

3 місце – підтягування з бронежилетами (одиночний залік)

Участь у змаганнях з гирьового спорту

Участь у змаганнях з перетягування канату

Спортивний сектор СО АБФ також є активним організатором не лише спортивних змагань, а й онлайн-заходів, які навіть в умовах дистанційного навчання підтримують бойовий дух студентів. Серед подібних конкурсів найпопулярнішими були «Спорт і вила - агронома сила» і «Спортивний weekend».

Не одними спортивними заходами, як то кажуть, славиться наш Спортивний сектор, адже він також йде в ногу з часом та сучасними трендами, тому організовані на Факультеті кіберспортивні змагання лише примножили рейтинг та популярність Сектору. Ігровий турнір Hearthstone, Благодійний турнір Cs:Go, Онлайн турнір Dota2 – усі ці заходи змінили уявлення студентів про спорт, бо, як виявилось, він дійсно буває різним.

 

Екологічний сектор

«Примножуючи багатство природи»

Екологічний сектор СО АБФ залучає студентів дбати про довкілля, захищати природу та звертати увагу на її сигнали про допомогу. Серед заходів, проведених задля формування eco-friendly звичок, можна виділити такі: конкурс Eco-life і вікторина до Дня екологічних знань.

 

Культурно-масовий сектор

«Організація будь-якого кіпішу – то по нашій частині»

Культурно-масовий сектор вважається одним з найчисленніших та найактивніших секторів, адже майже усі студенти залюбки беруть участь у заходах, адже по-перше, це чудова можливість різнобарвити не тільки власне життя, а й стрічку у соціальних мережах, а по-друге, це неймовірна нагода отримати додаткові бали навіть поза межами студентського містечка.

Серед фото-конкурсів найбільш популярними виділили такі:

Осінні Барви

С/г техніка та АБФ

Жахи НУБіП

Флешмоб моментів НУБіП

Спогади мого відпочинку

Love is…

#UAразом

День матері

День сім‘ї

День вишиванки

Культурно-масовий сектор також займається організацією відео-вітань до різноманітних свят, як от День працівників сільського господарства, День захисника і захисниці України, День Соборності України, День пам’яті Небесної сотні тощо.

Крім цього, культурно-масовий сектор бере участь в організації всеуніверситетських заходів, які допомагають першокурсникам інтегруватися у студентське життя, а більш досвідченим студентам проявити себе і реалізувати власні амбіції. Такі заходи завжди акцентують навколо себе пильну увагу та залучають найбільшу кількість творчих учасників. Найулюбленіші заходи наших студентів – це:

Пісенні баталії, у якому студенти 1 курсу посіли І місце

 

Посвята першокурсників

Квест

Квест Halloween

 

Церемонія вручення дипломів Магістрам

PowerPoint party

Також, на тендітні плечі Культурно-масового сектору лягає важка відповідальність підготовки команди до Аграрної республіки. Цього року участь Агробіологічного факультету була неймовірно плідною, оскільки в абсолютній більшості заходів та конкурсів студенти посіли призові місця:

Містер аграрна республіка - Олександр Куценко

Віце-міс аграрна республіка - Бабченко Наталія

Що? Де? Коли? - 2 місце

Перетягування канату -3 місце

Психологічна гра Мафія - 3 місце

 

Соціальний сектор

«Допомогти усім, хто цього потребує – наш обов’язок»

Соціальний сектор цього року виконав неймовірну роботу і усіми можливими (а іноді і неможливими) силами допомагав діткам, хворим на спинально-м’язову атрофію (наприклад, Мотенко Аделіні з міста Каховка у рамках акції «Осінь для Адель»), дитячим будинкам до різдвяних свят (акція «Від Святого Миколая до маленьких сердець»), а також нашим захисникам, які боронять свободу України від рашиських загарбників (збір коштів на бронежилети для військових).

Неймовірно тішить той факт, що студенти залюбки беруть участь у благодійних акціях та заходах і формують у собі звичку допомагати іншим.

 

Інформаційний сектор

«Новини, статті, плітки»

Інформаційний сектор Студентської організації є одним з найбільш популярних, оскільки завдяки йому актуальна інформація щодо навчання і не тільки якнайшвидше з’являється на усіх можливих ресурсах та поширюється зі швидкістю світла. Одним з найбільш помічних ресурсів, організованих Інформаційним сектором є створення telegram-каналу «Агроном у темі», який допомагає студентам знайти відповіді на численні питання. Серед рубрик каналу, найбільш уподобаними вважаються «#сесіяАгронома», у рамках якої висвітлюється підготовка до сесії (отримання і підтвердження додаткових балів, терміни та дати іспитів, нарахування стипендії тощо), а також «Довідник агронома», який знайомить юних спеціалістів з термінологією справжніх фахівців.

Інформаційний сектор також бере активну участь в організації online-заходів, зокрема вікторин та конкурсів, наприклад до Дня української мови та писемності, до Міжнарожного дня англійскої мови, а також до Дня усіх Закоханих (романтичний конкурс «kisses and movies»)

 

Науковий сектор

«Наука – це не мýка»

Науковий сектор має на меті зацікавити студентів брати участь не лише у розважальних, а й наукових заходах, що дійсно викликає часом складнощі. Проте, ми не боїмося труднощів і працюємо задля наших любих студентів. Нова Instagram-рубрика «Агродовідник» знайомить здобувачів вищої освіти із загальними поняттями Агрономії, які знадобляться їм як професіоналам у майбутньому повсякденні.

Також, студенти Агробіологічного завжди охоче беруть участь у вікторинах, які дозволяють перевірити свої знання у певних галузях аграрних наук. Організовані quizzes до Дня сільського господарства, а також щодо Захисту рослин і Весняних польових робіт змогли зацікавити студентів і донести їм важливість таких знань.

 

Підсумовуючи роботи Студентської організації Агробіологічного факультету, можна зробити загальний висновок:

Попри усі труднощі, складнощі та перепони на шляху, Студентська організація завжди готова допомогти Вам перетворити буденщину на вир яскравих емоцій, які залишаться палкими спогадами у дорослому житті.

 

Ангеліна Волощук, студентка 2 курсу 7 групи Агробіологічного факультету,
голова Інформаційного сектору Студентської організації АБФ

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook