Відбулася відкрита лекція доцента кафедри фінансів Тітенко З.М.

May 13, 2022
    12 травня 2022 року доцент кафедри фінансів Тітенко Зоя Миколаївна провела відкриту лекцію з дисципліни «Податкова система» на тему «Податок на додану вартість» для студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 072 «фінанси, банківська справа і страхування».

     На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри фінансів д.е.н., професор Давиденко Н.М., викладачі кафедри: д.е.н., доцент Лемішко О.О.; д.е.н., доцент Негода Ю.В.; к.е.н., доценти Біляк Ю.В., Долженко І.І., Лабенко О.М., Мрачковська Н.К., Олійник Л.А., Скрипник Г.О., Буряк А.В. та відповідальна від економічного факультету для здійснення контролю за якістю навчання к.е.н., доцент Костюк В.А.

      Лекція була присвячена податку на додану вартість, що особливо актуально в період дії військового стану та внесення значних змін щодо оподаткування підприємств.
      Лектор майстерно володіла увагою аудиторії, детально проаналізувала процес становлення податку на додану вартість в світі та Україні. Проаналізовано структуру податкових надходжень до зведеного бюджету та динаміку сплати податку на додану вартість до Державного бюджету. Були висвітлені питання щодо платників даного податку із врахуванням змін внесених Законом № 1525-IX від 03.06.2021, а також особливості реєстрації  платників ПДВ.

   Особливу увагу було приділено питанням податкових ставок та їх застосування, зокрема щодо ставки 14% для сільськогосподарської продукції та застосування ставки 7% під час дії військового стану. В межах теми лекції було також розглянуто питання механізму визначення податку на додану вартість, з акцентовано увагу студентів на особливостях заповнення і реєстрації податкових накладних та відкритті електронних рахунків. Також було розгляну то податкові періоди та терміни подання декларації.

     Лекція Тітенко З.М. проведена на високому науковому і навчально-методичному рівні та одержала схвальні відгуки колег і студентів. Присутні відмітили високий професійний рівень лектора, уміле володіння матеріалом, здатність зацікавлювати та активізувати роботу студентів. Серед побажань студентів було розглянути особливості заповнення податкової декларації з податку на додану вартість на практичному занятті.
 
Юлія Біляк,
доцент кафедри фінансів

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook