Засідання вченої ради факультету Захисту рослин, біотехнологій і екології

April 28, 2022
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Засідання вченої ради факультету Захисту рослин, біотехнологій і екології

28 квітня поточного року відбулося чергове засідання вченої ради факультету Захисту рослин, біотехнологій та екології, яке проведено в онлайн-форматі.

Розпочала засідання голова вченої ради, декан, доктор сільськогосподарських наук, професор Юлія Коломієць, яка проінформувала членів вченої ради про результати та основні завдання рішення засідання розширеної вченої ради Національного університету біоресурсів і природокористування України, що відбулося напередодні.

В переліку питань, розглянутих на засіданні було передбачено розгляд і затвердження освітньо-наукових програм і навчальних планів підготовки здобувачів PhD зі спеціальностей «Захист і карантин рослин», «Біологія», «Екологія». В представлені змісту освітньо-наукових програм і навчальних планів підготовки здобувачів PhD зі спеціальностей, підготовку яких забезпечує факультет виступили гаранти програм проф. Доля М.М., доц. Клепко А.В. і проф. Макаренко Н.А. Було розглянуто і затверджено, також, зміст і наповнення освітньо-професійних програм і навчальних планів підготовки першого (бакалаврського) рівня освіти зі спеціальностей «Захист і карантин рослин», «Біотехнологія і біоінженерія», «Екологія». Інформацію було представлено гарантами освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) рівня освіти доц. Піковський М.Й., проф. Кляченко О.Л., проф. Боголюбовим В.М. Не залишилося без уваги і затвердження освітньо-професійних програм і навчальних планів підготовки другого (магістерського) рівня освіти зі спеціальностей «Захист рослин», «Карантин рослин», «Біотехнологія і біоінженерія», «Екологія» («Екологія та охорона навколишнього середовища», «Екологічний контроль і аудит»). Під час обговорення їх змісту, гарантами програм, а саме проф. Доля М.М., доц. Сикало О.О., проф. Лісовий М.М., проф. Гайченко В.А., проф. Чайка В.М., було представлено зміни, які оптимізують і вдосконалюють освітній процес підготовки фахівців магістерського рівня.

Актуальним питанням є, і залишається, науково-освітня підготовка здобувачів PhD докторів філософії. На доручення проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші (згідно розпорядження від 19 квітня 2022р. №33/04) гарантами науково-освітніх програм зі спеціальностей «Захист і карантин рослин», «Біологія», «Екологія» розглянуто і затверджено перелік тематик наукових досліджень, які є пріоритетними в умовах сьогодення та відповідають стратегії розвитку галузей науки. Більшість з них мають вже державну реєстрацію і успішно виконуються не лише аспірантами, а й магістрами і їх науковими керівниками.

Декан факультету Захисту рослин, біотехнологій і екології проф. Юлія Коломієць оголосила зміст і порядок проведення Дня відкритих дверей для випускників шкіл, коледжів і вступників на магістерські програми, проведення якого заплановано на 29 квітня 2022 року, а також звернула увагу на необхідності і актуальності профорієнтаційної роботи в поточному році, яка здійснюється в умовах воєнного стану. В різному, колективом вченої ради факультету було розглянуто і рекомендовано до друку методичні рекомендації.

Підсумовуючи, голова вченої ради факультету, звернула увагу на опрацювання педагогічного навантаження кафедр і формування штатного розпису науково-педагогічних працівників. Пані Юлія закликала концентрувати увагу роботи кураторів в академічних групах в питаннях підготовки до екзаменаційної сесії та її успішного складання, вивчення питання щодо виробничих і навчальних практик, роботи з Радою роботодавців, активізації наукової і публікаційної роботи науковців факультету.

 

Олена Наумовська, секретар вченої ради ФЗРБтаЕ

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook