ЯК правильно провести захист картоплі від хвороб? Проведена відкрита онлайн-лекція для студентів.

April 9, 2022

  ЯК правильно провести захист картоплі від хвороб? Під таким лейтмотивом 06 квітня 2022 року доцентом Глим'язним Володимиром Анатолійовичом була проведена відкрита онлайн-лекція для студентів спеціальності «201 – Агрономія» з дисципліни «Фітопатологія» на тему «Інтегрований захист картоплі від хвороб».

  Викладачем змістовно розкрито біологічні особливості картоплі, як харчової культури, та її значення для сучасного національного господарства. Під час лекції детально розглянуті питання інтеграції всіх методів захисту картоплі від хвороб, що уражують культуру протягом її вегетації, а також місце картоплі в агроценозах.

  Студентам наведена характеристика найбільш поширених та шкідливих хвороб картоплі. Наведено ряд сортів, що володіють високою польовою стійкістю до хвороб. Обговорені фактори, що сприяють зниженню розвитку патологічних процесів періоду вегетації культури, а саме: вплив агротехнічних заходів, збалансоване живлення, застосування біологічних та хімічних засобів та інше.

  На відкритій онлайн-лекції були присутні завідувач та викладачі кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна, які дали високу оцінку проведеній роботі викладача.

Дмитро Гентош,
завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook