Першокурсник–агроном: війна війною, але вологу закривати потрібно

March 30, 2022

 

Не дивлячись на воєнні дії, людям потрібно щось їсти, годувати країну. Продовольча безпека –важлива складова нашої перемоги, але ми повинні також бути освіченими і здобувати знання.

Прийшов час польових робіт і треба обробляти земельку. Зранку на парах навчаємся, а до пізнього вечора працюю на своїй техніці на рідній землі говорить студент першого курсу агробіологічного факультету Геннадій Перескок, обробляю землю. «Працюю з батьками з дитинства», тому поле й земля в нього в душі і в крові прищеплені надійно, на все життя. Як говориться в пісні, яка стала давно гімном агробіологічного факультету НУБіП України-....гарний хлопець з села...(«Агроном – син Землі» автор Дмитро Фурманов). На таких агрономах, які з дитинства в полі, в праці базується фундамент сільськогосподарського виробництва. «Наш Чернігівський край щедрий на врожаї, як і вся Україна». Наше господарство маленьке, але знання з агрономії, допоможуть мені у його розвитку. Цього року родина фермерів планує посіяти кукурудзу та ячмінь – зернові культури.

 

Як говорить Геннадій, про те, що буду агрономом, мріяв ще у дитинстві. Адже це збірна спеціальність, яка вимагає знання рослинництва і ґрунтознавства (ми як раз його почали вивчати), мікробіології та селекції. На практиці агрономи повинні бути не лише освіченими людьми, а й підкованими у природничих науках (фізика, хімія, біологія). Адже справжні професіонали цієї справи вміють розбиратися у видах ґрунтів, етапах росту і розвитку рослинних культур, принципах роботи сільськогосподарської техніки та бути готовими працювати в лабораторії.

 

Інтерв’ю брав доцент кафедри аналітичної хімія та якості води,

Руслан Лаврик

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook