Жіноче лідерство, жінка в науці в умовах постійних змін сучасності - 2022

February 11, 2022
НУБіП України

    Щороку 11 лютого, починаючи з 2016-го, відзначають Міжнародний день жінок і дівчат в науці. Свято встановлене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 15 грудня 2015 року. Тому на економічному факультеті, за сприяння керівництва, започатковано традицію відзначати Міжнародний день жінок та дівчат у науці.
   В цей святковий день, Наталію ВДОВЕНКО, доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри глобальної економіки економічний факультет відзначив у номінації «Найвищий h-index в міжнародній наукометричній базі Scopus». Детальніше: https://nubip.edu.ua/node/105200.

      Водночас цей рік став продовженням наукового зростання нашої завідувача кафедри. Також в Наталії Михайлівни є й інші досягнення. Зокрема науковиця є лідером по факультету за кількістю отриманих за останній рік авторських свідоцтв – 16, патентів – 5, виконує два науково-дослідні проекти за замовленням Міністерства освіти і науки України.

    
    Міжнародний день жінок і дівчат у науці (англ. International Day of Women and Girls in Science) — міжнародний день ООН; пам'ятна дата, яка приурочена критично важливій ролі жінок та дівчат у науці. Детальніше інформація економічного факультету за посиланням: https://nubip.edu.ua/node/105193 (Хто вони, ЖІНКИ ТА ДІВЧАТА в науці?).
     Відзначається та щорічно 11 лютого проводиться за підтримки ЮНЕСКО та спеціальної структури ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, маючи на меті сприяння повноцінному та рівному доступу жінок та дівчат до участі в науці (Вікіпедія).

ВІТАЄМО всіх жінок і дівчат в науці, звершень майбутніх, успіхів у всіх починаннях!

Наталія Коробова,
к.е.н., доцент кафедри глобальної економіки

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook