«І кожен фініш – це по суті старт»: кафедра ТІДП прозвітувала про наукову роботу

December 13, 2021

 

 

Традиційно у грудні кафедра звітує про свої наукову діяльність. Цьогорічна звітна зустріч відбулася в режимі онлайн-зустрічі 13 грудня 2021 року, на якій були представлені наукові доробки виконавців науково-дослідних робіт юридичного факультету.

 

Результати НДР 110/11-пр-2019 «Розробка ціннісно-правової стратегії розвитку правової культури в Україні у контексті протидії сепаратизму» за 2021 рік представила керівниця проєкту Віра Качур. Вона зазначила, що головними завданнями колективу у 2021 р. були такі: дослідити процес освоєння правових цінностей учасниками суспільного життя та впливу на формування правової культури останніми, розробити та обґрунтувати зміни і доповнення до Стратегії національної безпеки України, розробити Стратегію розвитку правової культури в Україні та дослідити механізм взаємодії правової культури та національної безпеки України (у контексті Стратегії розвитку правової культури в Україні). 

 

У результаті проведеної роботи науковий доробок виконавців НДР 110/11-пр-2019 склав 13 наукових статей, опублікованих в наукометричних базах даних (SCOPUS, WoS, Index Copernicus) та фахових наукових журналах України, 16 наукових доповідей, 2 монографії, 1 розділ в іноземній колективній монографії, 1 навчальний посібник і 1 розділ у навчальному посібнику, захист 1 докторської дисертації, 3 магістерських робіт, 4 свідоцтва про реєстрацію авторського права та твір, Стратегію розвитку правової культури в Україні, Науково-методичні рекомендації щодо правового інформування, правового навчання та правового просвітництва населення Дівичківської об’єднаної територіальної громади. Крім того, учасники проєкту брали активну участь в роботі міжнародних (Італія, Польща) та всеукраїнських конференцій, панельних дискусій та тренінгів. Значна увага була приділена і просвітницькому проєкту кафедри «Школа знавців права».

 

Науковий проєкт завершиться разом із 2021 роком. Але кафедра ТІДП намітила нові шляхи розвитку наукової діяльності. Але про це згодом.

 

Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії

та історії держави і права

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook