Українська енергетична біржа: участь у тестових торгах студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

December 9, 2021
Днями для студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» всіх освітніх рівнів кафедри організації підприємництва та біржової діяльності економічного факультету були організовані тестові торги стейкхолдером спеціальності – ТОВ «Українською енергетичною біржою».
  
За сприяння Голови Біржового комітету Української енергетичної біржі Олексія Дубовського викладачі кафедри та здобувачі вищої освіти мали нагоду долучитись до тестових торгів біржі і спробувати себе в якості біржових трейдерів.
Українська енергетична біржа – провідний український центр організованої торгівлі енергоресурсами, що впроваджує кращі світові та європейські практики. Біржа нині є перспективним вітчизняним біржовим товарним майданчиком. Вона першою серед товарних бірж отримала ліцензію за новими вимогами, встановленими Законом України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки», який набув чинності з 1.07.2021р.
 За словами Олексія Дубовського, біржа – невід'ємний елемент для побудови якісного енергетичного ринку, адже працює в інтересах усіхучасників ринку.
 
 Електронна технологія біржової торгівлі, яку тестували наші студенти та викладачі, дозволила долучити до заходу не тільки студентів 1 та 2 курсу в аудиторіях, а й студентів, які нині перебувають на дистанційному навчанні, зокрема 3-4 курс та магістрів.
Адміністратором Української енергетичної біржі  була проведена кропітка робота, адже йому довелось зареєструвати та створити торгові кабінети для близько 100 учасників.
Тестові торги – це імітація реальних торгів біржі, тому торгова сесія була розпочата чітко за вказаним часом 7 грудня 2021 р. о 14.20. Студенти 1,2 курсу перебували в різних навчально-наукових лабораторіях університету, які мають комп’ютерні класи. Завдяки сучасному матеріально-технічному забезпеченню, наявному в НУБІП України, стає абсолютно можливим проведення біржових торгів у реальному часі, задіявши різні локації студентів в один і той самий час.
 
 Водночас, студенти, які нині на дистанційному навчанні, також вийшли на зв'язок з викладачами у Zoom та Webex і демонстрували свої торгові екрани.
Особливість даного заходу полягала у чіткості та скоординованості дій усіх учасників – з цією задачею всі студенти справились на 100%!
 
Завдання полягало у вивченні торговельної платформи, особливості розміщення заявок на купівлю продаж біржових активів та їх виконанні в ході біржових аукціонних торгів.
Спекулятивний настрій панував і в аудиторіях, і дистанційно. Всі учасники намагались якомога швидше тиснути на свої відкриті заявки для їх виконання.
У ході тестових торгів студенти в реальному часі могли спостерігати формування ціни у біржових стаканах та виконання своїх угод.
 
Подібні заходи не тільки сприяють вивченню практичних засад роботи біржових платформ, а й надають можливість залучати наших здобувачів та викладачів до перспективних вітчизняних біржових операторів, які є основними центрами ціноутворення, інвестицій та управління ризиками на національному рівні.
Незважаючи на те, що тестові торги закінчились, кафедра організації підприємництва та біржової діяльності економічного факультету і надалі матиме можливість співпрацювати з Українською енергетичною біржою та організовувати подібні заходи.
Практичні аспекти, які тісно переплітаються з інтерактивними методами викладання є чудовою практикою для формування фахових компетентностей і командної роботи наших здобувачів. Про що свідчить рівень отриманого задоволення від даного заходу студентами.
 
 
 
Висловлюємо вдячність Голові Біржового комітету Української енергетичної біржі Олексію Дубовському за проведений захід і тісну співпрацю з НУБІП України та бажаємо подальшого успіху і процвітання біржі на теренах вітчизняного і міжнародного біржового ринку!
Валентина Яворська,

гарант ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook