Учасники «Клубу юних теоретиків» опановували навички формулювання мети і завдань наукового дослідження

November 3, 2021

       Жовтень видався багатим на події – урочистості з нагоди святкування 20-річчя з Дня створення юридичного факультету, проведення міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні вектори розвитку юридичної освіти і науки» (21-22 жовтня 2021 р.), забезпечення роботи секційного напряму «Теоретико-історичні та філософсько-правові вектори розвитку освіти і науки» (ознайомитися - https://youtu.be/_7qhgAEAO8c), підбиття підсумків (ознайомитися - https://youtu.be/oo3aOhZGu8c). Усе це змусило «Клуб юних теоретиків» на деякий час зробити перерву І ось уже 02 листопада ми знову дружно зібралися за таким уже звичним покликанням  на онлайн-засідання, щоб продуктивно попрацювати та набути нових дослідницьких навичок.

 

 

Цього разу юні теоретики практикувалися у формулюванні мети та завдань наукового дослідження за певною темою. Зазначу, що про особливості формулювання мети та завдань ми вели мову на попередніх засіданнях. Для цього вони перейшли за покликанням на Гугл-диск для ознайомлення із документом, у якому була зазначена лише тема докторської дисертації та її зміст (матеріал для кейсу взято тут). Учасникам необхідно було, відштовхуючись від теми дослідження та змісту роботи, спробувати самостійно сформулювати мету та завдання.

 

Через 30 хвилин кожний із учасників представив свої результати і ми обговорили їх. А наостанок було продемонстровано формулювання мети і завдань в оригінальній роботі (тут). Крім того, торкнулися  і питання, для ефективного засвоєння яких тем з навчальної дисципліни «Теорія держави і права» це дослідження було б корисним і помічним.

 

Підведення підсумків зустрічі показало, що чергове засідання студентського наукового гуртка «Клуб юних теоретиків» було цікавим, пізнавальним, продуктивним та корисним для учасників. Тож у юних теоретиків попереду втілення набутих навичок у своїх майбутніх наукових проєктах.

 

Віра Качур,

наукова керівниця «Клубу юних теоретиків» 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook