Фізіологія і біохімія рослин – фундаментальна основа фітобіотехнологічних знань!

November 1, 2021

Сучасна молодь вже у шкільні роки замислюється про своє майбутнє, тому більшість випускників хвилюють питання: «Куди вступити? та чи буде моя професія перспективна у майбутньому?». І це абсолютно правильно, оскільки реалії сьогодення показують, що біологічні напрямки наук на стику із хімією, фізикою та сільським господарством – потужний вклад у майбутнє! Кафедра фізіології, біохімії рослин та біоенергетики – це фундаментальна кафедра зі столітньою історією та світовим визнанням. Викладацький штат кафедри налічує 3 доктори та 3 кандидати наук, з яких 1 професор , 4 доценти та 1 старший викладач. На кафедрі студенти отримують не лише потужну теоретичну базу, а й конкурентоспроможні практичні навички, можливість працювати на сучасному обладнанні, а також розвивати власну активну студентську та наукову діяльність.

Бакалаври і магістри, що обрали для себе спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія» шліфують майбутні професійні навички у межах дисциплін кафедри: «Біологія клітини», «Фізіологія рослин», «Біологія лікарських рослин», «Біохімія», «Клітинна біоенергетика», «Вступ до фаху», «Об’єкти біотехнологічних виробництв», «Основи функціонування біологічних систем», «Транспортні (сигнальні) системи рослин», «Проектування біопроцесів», «Біотехнологічні процеси агротехнологій», «Промислове культивування грибів». Фонд дисциплінарних знань, що викладаються на кафедрі постійно розширюється, так із 2021/2022 н.р. на кафедрі відкрито нову унікальну спеціалізацію «Фітобіотехнологія».

Однак, потужна теоретична база – це міцний фундамент, але без практики застосування теорії подальшого розвитку б не було. Вже упродовж навчання студенти виконують кваліфікаційні роботи та мають можливість проходити навчальні практики на базі провідних науково-дослідних установ України: Інститут захисту рослин НААН України, Інститут агроекології і природокористування НААН України, Інститут садівництва НААН України, Інститут ботаніки імені Холодного НАН України, Інститут біохімії імені Палладіна НАН України, Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України та Інститут фізіології рослин і генетики НАН України. Студенти також проходять виробничі і навчальні практики на базі провідних спеціалізованих наукових установ України: Ботанічний сад імені академіка О.В. Фоміна НАН України, ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, Національні природні парки Голосіївський, Канівський природний заповідник та Карпатський біосферний заповідник тощо.

Наші випускники завжди є затребуваними фахівцями і спеціалістами на ринку професій. Вони працевлаштовуються у флагмани аграрного та промислового сектору України: ТОВ «Кернел», ТОВ «АГКО-Україна», ТОВ «Бровар», ТОВ «Сингента», ТОВ «Молокія», ТОВ «Danone-Україна» тощо. Аграрні біотехнологічні науково-дослідні й виробничі лабораторії, медичні та діагностичні лабораторії, установи харчового та біотехнологічного сектору, карантинні та експертні центри, дослідницькі групи університетів та наукових лабораторій, мікробіологічні лабораторії, науково-дослідні установи НАН та НААН України чекають наших випускників з гідною оплатою праці та можливостями кар’єрного росту.

Водночас, лише навчальною роботою студенти не обмежуються і осторонь не стоять, а завжди долучаються до науково-популярних заходів для талановитої молоді, як і вони самі. Так, викладачі кафедри спільно із студентством приймають активну участь у проведенні таких щорічних заходів, як «Дні Науки», «Дні Рослин», «Наукові пікніки», «Дні відкритих дверей в Університеті» тощо, а також беруть участь у наукових дискусіях на Громадському радіо та незалежному радіо у програмі «Наука 4 на 4».

Своє майбутнє кожен будує сам, потрібно лише Ваше бажання, наполегливість, працьовитість і старанність, а отримати необхідні знання ми Вам допоможемо! Чекаємо Вас серед студентів провідного університету України!

 

 

  

 

 

  

 

 

 

Доценти кафедри

Бабицький А.І.,

Нестерова Н.Г.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook