Ректорат: яким бути другому навчальному семестру

5 лютого 2018 року

     5 лютого відбулося чергове засідання ректорату. І, як очікувалося, першим і головним питанням на ньому розглядався другий навчальний семестр. Яким йому бути і як він стартував – говорив перший проректор Ігор Ібатуллін. Його перший день деталізувала начальник навчального відділу Оксана Зазимко.

     Відтак до навчальних занять приступили понад 9 тисяч студентів денної форми навчання, об’єднаних у 462 академічні групи. Основна кількість студентів денної форми навчання буде навчатися в першу зміну. Для цього в 15 навчальних корпусах університету задіяно 50 великих лекційних аудиторій, понад 150 аудиторій для семінарських та практичних занять і більше 150 спеціалізованих навчальних лабораторій.

    Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зазначив, що головною подією семестру і взагалі півріччя життєдіяльності вишу стане відзначення 120-річчя університету. Але разом з тим, максимальна увага буде приділятися профорієнтації – залученню слухачів на підготовче відділення та запрошенню школярів до участі в олімпіаді для вступу в НУБіП.

 

     Голова Студентської організації Катерина Дювенжи проінформувала про план заходів на найближчий період.

       Голова профкому Ростислав Тарасенко оголосив про початок підготовки до нового оздоровчого сезону.

     Проректор з науково-педагогічно роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на дебюрократизації діяльності університету. Заплановано проаналізувати документообіг, зібрати пропозиції від структурних підрозділів та служб і максимально скоротити паперотворчість, візування документів.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтних робіт – на всіх об’єктах вони йдуть за планом. Що ж до опалення, проректор проінформував наступне. Через аварію на котельні, яка обслуговує частину корпусів, що розміщені на вулиці Героїв Оборони, подача теплоносія сьогодні відновлена. Отже температурний режим досягне свої норми у другій половині дня.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін озвучив доручення ректора на найближчий тиждень. Провести аналіз готовності до відзначення 120-річчя: матеріальної бази, корпусів, аудиторій, де проходитимуть секційні засідання науково-практичної конференції, кампусу, ботанічного саду, стадіону, їдалень, готелю тощо. Залучити якомога більшу кількість випускників шкіл до участі в олімпіаді для вступу в університет. Кожній кафедрі представити одну велику справу, яка буде реалізована протягом року – оновлення лабораторії, встановлення обладнання тощо. Спільно зі студентським самоврядуванням терміново провести підбір необхідних меблів для гуртожитків та оголосити тендер на їх закупівлю. Внести пропозиції щодо корегування цін на проживання в гуртожитках та навчання. Контролювати та надавати інформацію щодо відрахування студентів. Зробити відеоекскурсії факультетами та ННІ. Розглянути можливості для проведення оптимізації кафедр. Налагодити якісну роботу редакційно-видавничого центру. Систематично проводити ректорський контроль успішності.

 

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності вишу.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook