Своєчасні розрахунки по заробітній платі та стипендіям, міжнародна співпраця та підготовка до вступної кампанії – у центрі уваги ректорату

24 червня 2016 року

     24 червня відбулося звужене засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор Станіслав Ніколаєнко розповів про участь в засіданні Ради ректорів вищих аграрних навчальних закладів СНД, яке проходило цього тижня в Казахстані. 

     Рада зібрала керівників і представників провідних аграрних університетів України, Казахстану, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Киргизстану, Молдови, Таджикистану та Росії. Головна тема, над якою дискутували ректори – модернізація вищої аграрної освіти. Програма була насичена, учасники засідання відвідали провідні господарства, ознайомилися з новітніми технологіями крапельного зрошення, ведення садівництва, тваринницькими фермами. Рада також обрала керівництво і затвердила план роботи на наступний період. У завершальний день відбулася конференція за участі державного секретаря Казахстану Гульшари Абдикаликової, на якій ректор Станіслав Ніколаєнко представив доповідь про сучасні тенденції реформування аграрної освіти.

     Цікавий досвід і державницька позиція у фінансуванні вищої освіти в Казахстані – уряд відібрав 10 найкращих університетів і виділив 30 мільйонів доларів на поліпшення їх матеріальної бази. Такий підхід варто було б застосувати і нашим колегам, переконаний Станіслав Ніколаєнко. Також плідною є співпраця Казахського національного аграрного університету з провідними світовими виробниками техніки і технологій – створені спільні лабораторії, центри, в яких студенти мають можливість навчатися на сучасному обладнанні. Подібні лабораторії вже створені і в нашому університеті на факультетах конструювання та дизайну і механіко-технологічному

     Під час візиту до Алмати Станіслав Ніколаєнко та ректор Казахського національного аграрного університету Тлектес Есполов підписали угоду про співпрацю між нашими університетами.

     Потому перейшли до розгляду поточних справ. Проректор Сергій Кваша доповів про ситуацію з державним замовленням на наступний навчальний рік – проект підготовлений і поданий на розгляд Міністерства освіти і науки України. 

   Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька акцентувала увагу на розрахунках зі студентами, науково-педагогічними працівниками та співробітниками. Так, стипендія студентам нарахована і виплачена у повному обсязі, викладачам і співробітникам заробітна плата за червень, відпускні за весь літній період будуть виплачені стовідсотково. Допомога на оздоровлення буде виплачена у липні, як це рекомендує зробити міністерство. 

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про хід ремонтних робіт, які в університеті не зупиняються. Окрім даху гуртожитку №11, місць загального користування у восьмому, йде підготовка до ремонту даху гуртожитку №6, аудиторій 233 та 228 корпусу №10, встановлення теплопунктів.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на питаннях проведення ліцензування наукових спеціальностей, підготовці до збирання врожаю в навчально-дослідних господарствах та реалізації програми енергозбереження.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко доручив ректорату зосередитися на проведенні випусків бакалаврів, які масово проходитимуть наступного тижня, підготовці до вступної кампанії. Найближчим часом комісія на чолі з ректором огляне гуртожитки і корпуси та перевірить хід підготовки до нового навчального року.

Денис Рудень 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook