Ніжинський агротехнічний інститут та Ніжинський агротехнічний коледж з робочим візитом відвідав проректор з навчальної і виховної роботи НУБіП України Сергій Кваша

9 серпня 2020 року
     06 серпня до Ніжинського агротехнічного інституту та Ніжинського агротехнічного коледжу з робочим візитом завітав проректор з навчальної і виховної роботи Національного університету біоресурсів і природокористування Сергій Кваша, академік Національної академії аграрних наук, доктор економічних наук, професор.

     Темою бесіди стали особливості організації освітнього процесу в новому навчальному році з урахуванням вимог та обмежень, обумовлених карантином, результати здачі випускниками інституту єдиного вступного іспиту з іноземної мови та шляхи їх покращення, проведення вступної кампанїї, забезпечення питання запровадження індикативної собівартості навчання, розвиток матеріально-технічної бази.
     Сергій Миколайович ознайомився з результатами роботи приймальної комісії коледжу (на основі базової середньої освіти зараховано 102 абітурієнта на місця державного замовлення, 35 осіб - за умов договору), обсягами державного замовлення коледжу та інституту.

  

     Директор інституту Василь Лукач та директор коледжу Олена Литовченко зазначили, що освітній процес в 2020-2021 н.р. відбуватиметься згідно із Постановою головного державного санітарного лікаря України №42. Зараз ведеться підготовка аудиторій та лабораторій до навчання. Наразі інститут та коледж мають потужний аудиторний фонд, який дозволяє навчання в дві зміни.
     Проректор оглянув новостворені приміщення бухгалтерії та ознайомився з діяльністю факультету інженерії та енергетики: побував в лабораторіях хімії; агрохімії, ґрунтознавства та безпеки ґрунтів; аналізу якості насіннєвого матеріалу; електротехнологій в аграрному виробництві; відремонтованих приміщеннях кафедр. Декан факультету Анатолій Кушніренко розповів про основні напрями наукової роботи викладачів, представив результати роботи студентських наукових гуртків, постерні презентації магістрів та кращі магістерські проєкти студентів.

  

  

     Сергій Миколайович оглянув і музейний комплекс: Музей історії навчального закладу, що охоплює доленосні сторінки від 1895 року і ремісничого училища до сучасного закладу вищої освіти; Музей хліба, який є осередком формування ідеології майбутнього фахівця-аграрія; Музей Гідності та Пам’яті, який передає ключові моменти становлення державності та незалежності України. Особливу увагу проректора привернули облаштований у дворі інституту розарій, в якому висаджено 247 троянд чайно-гібридних сортів, та встановлений на постаменті раритетний трактор "Універсал" 1946 року випуску.

     Наприкінці зустрічі Сергій Миколайович висловив переконання, що в такі непрості часи колективи навчальних закладів докладуть всіх зусиль задля збереження і примноження студентського контингенту та зауважив, що головне зараз – переглянути форми і зміст освітнього процесу, сконцентрувавши свої зусилля на підвищенні якості освітнього процесу та особистої освітньої компетентності кожного викладача!

Демчук Ірина,
заступник директора з навчально-виховної роботи

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook