Інтернаціоналізація університету: німецький досвід

28 жовтня 2019 року
     25 жовтня 2019 р. Німецькою службою академічних обмінів (DAAD) було проведено семінар «Інтернаціоналізація вишів – німецька перспектива» для співробітників міжнародних відділів та викладачів, відповідальних у своїх вишах за академічний обмін.

      Від НУБіП, на запрошення DAAD, в семінарі приймали участь директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко та доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Наталія Коваленко.

     Д-р Ірина Шалагінова, керівниця відділу міжнародної співпраці Університету Кобленц-Ландау у своєму воркшопі дала короткий огляд правових та стратегічних передумов інтернаціоналізації німецьких вишів. Поміж іншого також були розглянуті теми інтернаціоналізації та автономії вишів, міжвідомчі структури, а також джерела фінансування закладів вищої освіти.

     Досить цікавим було почути думки німецьких колег з приводу проєктів по діджиталізації закладів вищої освіти, перспектив співпраці в цих напрямках. Цікавим фактом є те, що кожна земля Німеччина самостійно розробляє закон про науку та викладання. 

     Учасники мали нагоду пропрацювати в групах, подискутувати, яким чином процес інтернаціоналізації проходить в Україні і наскільки українські виші можуть інтегрувати у себе імпульси з німецької системи вищої освіти.

О. Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook