Gratulationes ad alumni: гуманітарії вітають першокурсників

30 серпня 2019 року
     Знаменною подією у житті кожної молодої людини є вступ до вищого навчального закладу, адже це дає можливість набути нових знань і навичок, і вповні зреалізувати свій потенціал. 

     30 серпня в актовій залі 3-го навчального корпусу були проведені урочистості з привітаннями освітянської спільноти та церемонія Посвяти у студенти. Це дійство є чудовою традицією нашого факультету та університету, яка згуртовує, об’єднує і допомагає влитися вчорашнім абітурієнтам у студентсько-викладацьку сім’ю. 
     Початок нового 2019-2020 навчального року для тих, хто щойно переступив поріг обраної Аlma mater, розпочався зі вступного слова декана, доктора філологічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти України Василя Шинкарука.

     Від себе особисто та від усього колективу він привітав усіх першокурсників, що приєдналися до дружньої освітянської спільноти гуманітарно-педагогічного факультету. У вітальному слові декан наголосив, що сьогодні молодь отримала прекрасний старт у житті, адже наш Університет є провідним сучасним освітньо-науковим центром і, водночас, осередком культури і духовності. За рейтингом вишів у Києві займає 3-тє місце, України – 10-те. Особливої гордості Університету додають його випускники – серед них ректор, доктор педагогічних наук, професор Станіслав Ніколаєнко. Декан також зазначив, що першокурсники є авангардом української молоді, майбутнім української нації. Проте доля кожного ‒ у його власних руках, тож девізом має стати «Primus inter pares» («Перший серед рівних»). І в цьому їм готові допомогти декан, завідувачі кафедр та співробітники факультету.
     Першокурсниця Софія Сальник (спеціальність «філологія перша ‒ німецька») щиро подякувала Василю Дмитровичу за батьківську турботу і слушні поради, які він та співробітники приймальної комісії надавали абітурієнтам під час вступної кампанії, що допомогло остаточно визначитися із вибором життєвого шляху.

     Декан Василь Шинкарук представив свою команду своїх заступників і завідувачів кафедр, запевнивши батьків, що їхні діти в надійних руках.
Урочистим для кожного із присутніх став момент Посвяти у Студенти гуманітарно-педагогічного факультету. Присяга, слова якої зачитали Людмила Смик (спеціальність «журналістика»), Олексій Колбасін та Марія Боярко (спеціальність «міжнародні відносини») і дружно підхоплювала вся зала, створили дружню, невимушену атмосферу, яка огортала і учорашніх абітурієнтів, і їхніх батьків, і родичів.

    Початок нового 2019-2020 навчального року для тих, хто щойно став спудеєм, ознаменувало передавання першокурсникам символічного Ключа знань, від декана Василя Шинкарука та вручення заступниками декана Ярославом Рудиком та Ігорем Буциком статусних документів ‒ Студентського квитка, Залікової книжки.

     Цікаві віршовані настанови студентів-міжнародників Анни Грищук і Костянтина Архипенка та неформальний виступ екс-голови студради, а тепер вже магістра спеціальності «Соціально-психологічна реабілітація» Валентина Савченка, який розповів про власний досвід фахового становлення і зростання, додавали позитиву і мотивували до втілення дружніх порад.

     Усі присутні із захопленням сприймали пісенні виступи Ансамблю «Октава» (керівник – старший викладач кафедри культурології ГПФ Ніна Мелікова), Мар’яни Остяк (керівник – народна артистка України, професор кафедри культурології Наталія Шелепницька), Дарини Кирилюк (доцент кафедри культурології Ірина Войтюк), хорової групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос» ім. Станіслава Семеновського (керівник – старший викладач кафедри культурології Володимир Якимчук), танцювальні композиції студентського танцювального колективу «Сузір`я – DANS» (керівник – старший викладач кафедри культурології Ольга Сауріна) та ансамблю бального танцю «Чарівність» (керівник – доцент кафедри культурології Світлана Макоди).
     Завершальний пісенний подарунок від заслуженого артиста України Романа Рудого налаштував на святковий, радісний початок нового навчального року. 

    Отже, з гарним настроєм і позитивним зарядом енергії, розпочинаємо новий навчальний рік. Щиро бажаємо всім першокурсникам активної участі в житті та розвитку університету. Нехай здобуті знання стануть щасливим квитком до здійснення всіх їхніх мрій.

Олена Кропивко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook