ХІІ Міжнародна науково-практична конференція “Проблеми, пріоритети та перспективи соціально-економічного розвитку в ХХІ столітті»

21 травня 2019 року

16-17 травня 2019 року на базі Кам”янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулася ХІІ Міжнародна науково-практична конференція “Проблеми, пріоритети та перспективи соціально-економічного розвитку в ХХІ столітті», поважним учасником якої, разом із іншими науковцями й практиками, була доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки підприємства ім. проф. Романенка І.Н. Рогач Світлана Михайлівна. В рамках конференції відбулося обговорення проблемних питань соціально-економічного розвитку в ХХІ столітті за такими напрямками, як: 

- сучасний економічний розвиток: інноваційний аспект;
- проблеми та перспективи функціонування підприємства і підприємництва;
- облік, аналіз, оподаткування в системі управління підприємством;
- пріоритети забезпечення розвитку людського потенціалу та нагромадження людського капіталу;
- розвиток індустрії гостинності: історичний, географічний та економічний аспекти;
- економічна безпека як основа соціально-економічного розвитку.

Відкрив конференцію вітальним словом ректор Камянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Копилов Сергій Анатолійович. Професор Рогач С.М. представила на пленарному засіданні доповідь на тему: «Необхідність формування аграрного землекористування в контексті вимог сталого розвитку».

У своєму виступі професор відзначила, що сучасний розвиток та ефективність сільськогосподарського виробництва не відповідають потенційним можливостям її головного ресурсу – землі внаслідок невідповідності суспільно-виробничих відносин, зокрема земельних, потребам сталого розвитку аграрного виробництва згідно з вимогами ринкової економіки. Сталий розвиток передбачає взаємне узгодження екологічних, економічних і соціальних чинників розвитку. Тому можна стверджувати, що відродження нашої країни потрібно почати з пошуку оптимального поєднання використання й охорони земельних ресурсів, забезпечуючи баланс між вирішенням природничо-наукових, соціально-економічних і екологічних проблем збереження землі. У зв’язку із цим з особливою резонансністю в суспільстві сприймаються заходи щодо реформування відносин власності на землю, впровадження нових організаційно-правових форм аграрного природокористування, вдосконалення системи оцінки та використання земельноресурсного потенціалу в економічному механізмі країни.

Доцент Тетяна Мірзоєва. 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook