Будуємо Україну разом

5 лютого 2019 року

IMG 4320

 

«Будуємо Україну разом» (БУР) – це волонтерський проект, який через спільну працю над відновленням домівок для сімей у кризі гуртує українську молодь у мережу активних громадян. Сьогодні волонтери і в Бережанах. Тепла зустріч із студентами коледжу, а потім із керівництвом міста. Коротка презентація роботи, цікаві слайди, історія створення – про це студентам було цікаво слухати.

IMG 4319IMG 4326IMG 4325IMG 4329БУР виник у 2014 році, як відповідь на складний стан у державі, коли місцеві жителі Краматорська, звільнені від окупації, потребували допомогти у відновленні їхніх помешкань та підготовки  до зимового періоду. А відтак переріс у волонтерський рух по всій Україні, куди впродовж 4 років долучилось близько 1500 волонтерів, які відбудували 144 будинки для потребуючих сімей у 14 областях України. Їхній слоган – «Будуємо стіни помешкань - руйнуємо стіни між людьми».

БУР – це про будівництво, але не просто будинків, а чогось набагато більшого. Найперше, вони будують мережу проактивних людей, яким не байдуже, які не хочуть миритися з існуючими реаліями життя і готові творити зміни на місяцях, брати відповідальність за своє особисте життя, життя своєї громади та країни загалом. По-друге, вони будують комунікацію між українцями з різних регіонів, адже бачать будівництво як нову формулу спілкування. Вони дають можливість людям їздити в інші області країни, пізнавати незвідані простори, знайомитись та зрештою розвінчувати стереотипи та стигми, що існують в нашому суспільстві щодо сходу і заходу України. Вони будують громади у містах, гуртуючи місцевих жителів у живі спільноти, які перетворюють свої міста у комфортні місця для проживання, дозвілля та розвитку (молодіжні хаби, що виникли внаслідок БУР у містах). А також вони будують особистостей, які будуть майбутніми лідерами думок, творцями змін, підприємцями та якісним середнім класом в країні.IMG 4331IMG 4333IMG 4338IMG 4339

Практичний психолог
Василь Лещук
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook