«ВИШИВАНА МОЯ УКРАЇНА»

3 березня 2017 року

 Моя вишиванка – червона калина

Ти символ вітчизни з прадавніх часів
Моя вишиванка - душа України,
І зірка яскрава для дочок – синів.
     В рамках всеукраїнської казначейської акції 3 березня 2017 до нас в коледж завітав оберіг казначейської родини – карта «Вишивана моя Україна», результат всеукраїнської акції Казначейства, приурочений до 25-річчя незалежності нашої Батьківщини.
Ця карта створена руками майстрів, котрі присвятили себе не лише казначейській справі, а й мистецтву народної вишивки.
    Презентацію карти було представлено студентам та викладачам ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» та ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут». Кожен охочий міг ознайомитися з історією створення карти та побачити вишиту символіку свого краю
    Вишиванка на карті розказує про тепло материнських долонь, про міцну українську родину, про батьківську силу, бабусину казку і дідусеву пораду. Кожна ниточка ніби означає слово: червона - розкаже про безмежне кохання до своєї землі, чорна – жалібно озветься материнською і дівочою сльозою за загиблим у сьогоднішні буремні дні на сході України сином та другом, зелена ниточка розкаже про долю – стежинку, яку прокладає кожна вишивальниця голкою для своєї дитини, жовта – проголосить про величність сонця, про багатство життя і рясне колосся, яке плекають невтомні хліборобські руки нашого краю.
    І вдивляючись в цей оберіг казначейської родини, ми переконані, що не важливий колір, а важливе слово, яке символами передали вишивальниці всієї України. Тож в добру путь тобі, «Вишивана моя Україна», на довгий вік, на щастя, на добро.
Завідувач навчально-методичного кабінету
Лещишин О. М.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook